Home » U Srbiji uhićena osoba povezana s ubojstvom policijskog načelnika u Prijedoru

U Srbiji uhićena osoba povezana s ubojstvom policijskog načelnika u Prijedoru

Po tjeralici MUP-a Republike Srpske, u Srbiji je 8. svibnja uhićena osoba koja se dovodi u vezu s izvršenjem ubojstva načelnika Sektora kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića i još jednim ubojstvom u tom gradu od prije godinu dana, izjavio je ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač nakon razgovora s ministrom policije Srbije Aleksandrom Vulinom u Beogradu.

Lukač drži da MUP RS-a ima dovoljno materijalnih dokaza koji terete naručitelja i izvršitelja tih ubojstava, javlja RTS.

“Po jednoj tjeralici za ubojstvo koje smo imali prije godinu dana u Prijedoru, MUP Srbije izvršio je uhićenje osobe koju sumnjičimo za izvršenje tog ubojstva. Povezujemo ga sa izvršenjem ubojstva našeg načelnika Bašića, to jest da je narudžba za ubojstvo bila od istog čovjeka Rajlića, kojeg smo već uhitili i koji se nalazi u zatvoru tako da ćemo riješiti i jedno ubojstvo koje je ostalo iz prethodnog razdoblja”, istaknuo je Lukač.

Načelnik Službe kriminalističke policije u Prijedoru Radenko Bašić ubijen je 21. ožujka iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.