Home » U subotu na Mojmilu malonogometni turnir posvećen Rami Biberu, prvoj žrtvi napada na Sarajevo

U subotu na Mojmilu malonogometni turnir posvećen Rami Biberu, prvoj žrtvi napada na Sarajevo

U dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu sutra, 2. marta, u 11 sati bit će otvoren prvi memorijalni turnir u malom nogometu posvećen Rami Biberu, prvoj žrtvi napada na Sarajevo.

Podsjetimo, čuvar Trebevićke žičare Ramo Biber ubijen je 2. marta 1992. godine. Ramo je ubijen na radnom mjestu, kao radnik Komunalnog preduzeća GRAS. Obezbjeđivao je Trebevićku žičaru i pazio na protivpožarnu zaštitu tog dana kad je veća grupa naoružanih ljudi počela opkoljavati Gornju stanicu.

Organizator malonogometnog turnira je Udruženje demobilisanih boraca GRAS-a uz pomoć Opštine Novi Grad, Gradske uprave Sarajeva, JP Sarajevo i GRAS.

  Tuka i Mujezinović danas kreću za Minhen, gdje će nastupiti na EP u atletici

– Na turniru će učestvovati devet ekipa iz Kantona Sarajevo. Prije početka turnira bit će prikazan 15-minutni dokumentarni film o Rami Biberu, koji je uradio Avdo Huseinović. Želja nam je da na ovaj način čuvamo sjećanje na našeg radnog kolegu i vjerujemo da će turnir postati tradicionalan. Zatvaranje turnira je planirano za 18 sati kada će najboljim biti uručene nagrade, pehari i medalje – kaže Besim Gljiva iz Udruženja demobilisanih boraca GRAS-a.