Home » UG Robijaši 1988: Današnji Čelik je potvrda ispravnosti naše borbe

UG Robijaši 1988: Današnji Čelik je potvrda ispravnosti naše borbe

Na skupštini kluba smo se još jednom mogli uvjeriti da Čelik sigurnim koracima korača u pravom smjeru: transparentno izvještavanje, demokratsko raspravljanje, racionalno trošenje, vraćanje dugovanja, jasno planiranje i postepeni oporavak na svakom nivou.

Možemo biti itekako ponosni na ono kako Čelik danas izgleda, ali i na sve nas koji smo dali doprinos u tome kroz višegodišnju borbu za depolitizaciju kluba, usvajanje novog statuta koji je sada na snazi, potpis sporazuma, te pritisak na političare da našem Čeliku vrate ono što mu pripada.

Današnji Čelik je potvrda o ispravnosti naše borbe i odluka koje smo donijeli kada smo zajednički izabrali put kojim koračamo već treću godinu, ali isto tako i još veći motiv da nastavimo učestvovati u oporavku Čelika jer je očigledno koliko se trud svih nas koji volimo ovaj klub isplati, usprkos političkim prljavim podmetanjima kroz sve ove godine.

I zato, svi Robijaši se moraju obavezati na još veći doprinos svom klubu. Načina je mnogo, a prvi na listi je definitivno učlanjenje za narednu godinu koje je već krenulo.

Mi smo se borili za ovaj statut i model po kojem klub danas djeluje i baš zato naši članovi moraju biti prvi u redu za učlanjenje u Čelik i svojim primjerom animirati ostale Čelikovce da učine isto: postanu dio voljenog kluba i učestvuju u njegovom radu.

Ovo je naša priča, naš klub, naše vrijeme i naša odgovornost!

UG Robijaši 1988