Home » Uhapšena dva muškarca u Sarajevu, zaplijenjeno oružje i droga

Uhapšena dva muškarca u Sarajevu, zaplijenjeno oružje i droga

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo realizovali su operativnu akciju “Sultan II” s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

U pretresima koji su izvršeni na području općine Novi Grad, pronađeno je i oduzeto ; PVC paket sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, bruto mase oko 850 grama; četiri PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, bruto mase oko 2.330 grama; PVC kesa sa ukupno 399 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu esctasy – MDMA; PVC kesa sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase oko 10 grama; pištolj; 113 komada metaka; određena količina gotovog novca u BAM i EUR valuti i drugi predmeti od interesa, navode u saopćenju iz MUP-a KS.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’ uhapšen je 34-godišnji A.D. iz Sarajeva.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djela ‘neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’, ‘nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija’ i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, uhapšen je 31-godišnji A.H. iz Sarajeva.