Home » Uhapšena jedna osoba zbog osam ‘teških krađa’ na području Visokog, za drugom se traga

Uhapšena jedna osoba zbog osam ‘teških krađa’ na području Visokog, za drugom se traga

Policijski službenici Policijske stanice Visoko su poduzimali intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela “teška krađa”, koja su počinjena od 1. juna do 20. augusta ove godine, nasilnim provaljivanjem u kuće i vikendice na području grada Visoko.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem mogu dovesti P.T. i H.A., rođeni 1999. godine, oba iz Visokog.

P.T. je 20. augusta pronađen i lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko. Izvršenim pretresom kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi P.T. pronađeni su i oduzeti materijalni dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području grada Visoko.

Također, kriminalističkom obradom P.T., osumnjičeni je u potpunosti priznao izvršenje osam krivičnih djela “teška krađa”, te opisao način, mjesto i vrijeme izvršenja kao i činjenicu da je sa njim u izvršenju učestvovao H.A.

Obzirom da osumnjičeni H.A. nije dostupan policijskim službenicima, za njim je raspisana operativna potraga.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj protiv osumnjičenih osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “teška krađa”, saopćeno je iz MUP-a ZDK.