Home » Ukrajinske jedinice ušle u Kupyansk

Ukrajinske jedinice ušle u Kupyansk

Ukrajinske jedinice ušle su u Kupyansk, nastavlja se oslobađanje naselja Kupyansk i Izium okruga regije Harkov – navodi se u izvještaju Glavnog staba Oružanih snaga Ukrajine objavljenom na Facebooku, prenosi Ukrinform.

Tokom protekla 24 sata ruske snage su izvele 16 raketnih napada i 34 zračna napada na vojne i civilne objekte na području Ukrajine i tom prilikom pogođeno je 28 naselja.

Kao odgovor na uspješne akcije Oružanih snaga Ukrajine, ruske snage poduzimaju “protivmjere”. U naseljenim mjestima, na privremeno osvojenim teritorijima Harkovske i Hersonske oblasti, pooštrili su administrativni i policijski režim, zabranjen je ulazak i izlazak iz mjesta i uveden je policijski sat.

  Uragan 'Ian' hara Floridom, milioni stanovnika bez struje

U gradu Khersonu pretražuju se kuće u četvrti Skhidnyi iz koje se vidi most Antonivka. Ruska vojska upozorila je stanovnike Kahovke i Kozatske da će pucati na njih ako se približe prelazima.

Istovremeno, obrambene snage Ukrajine odbile su neprijateljske napade u područjima Sosnivka, Mayorsk, Mykolaivka Druha, Zaitseve, Vesela Dolyna, Soledar, Bakhmut, Pisky, Pervomaiske i Novomykhailivka.