Home » UP MUP-a KS: Izvršenim uviđajem na mjestu požara u ulici Odobašina utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti

UP MUP-a KS: Izvršenim uviđajem na mjestu požara u ulici Odobašina utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti

Izvršenim uviđajem kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na mjestu požara u ulici Odobašina, gdje je u devastiranoj i zapaljenoj kući pronađen ugljenisan nepoznat leš muške osobe, utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti – ubistvu, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca, policijski službenici su došli do saznanja o identitetu ubijene osobe čiji je leš zapaljen s namjerom prikrivanja i uništenja tragova i dokaza krivičnog djela.

  U pucnjavi u Neumu ranjena jedna osoba

Daljim radom, poduzimajući niz službenih mjera i radnji od strane policije Kantona Sarajevo identifikovane su, pronađene i lišene slobode dvije osobe koje se dovode u vezu s izvršenim krivičnim djelom ubistva.

Policijski službenici nad njima provode kriminalističku obradu u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, nakon koje će biti poznato više detalja u vezi s ovim krivičnim djelom – navodi se u saopćenju.