Home » Uprkos sjajnom nastupu: BiH bez finala Eurosonga!

Uprkos sjajnom nastupu: BiH bez finala Eurosonga!

Fuad Backović Deen, Dalal, Jala Brat i Ana Rucner pjesmom “Ljubav je” nisu uspjeli odvesti Bosnu i Hercegovinu u finale takmičenja za najbolju pjesmu Evrope, popularni Eurosong koji se ove godine održava u Stockholmu u Švedskoj.

Predstavnici BiH nastupili su pretposljednji u prvoj finalnoj noći i sjajnom izvedbom osigurali BiH mjesto u finalu takmičenja za najbolju pjesmu na Starom kontinentu.

Prva polufinalna noć otvorena je pjesmom “Heroes” u izvedbi Mansa Zelmerlowa, prošlogodišnjeg pobjednika Eurosonga. Nakon toga uslijedio je takmičarski dio programa a kao prva država učesnica Eurosonga nastupila je Finska koju je predstavila Snadhja sa pjesmom “Sing It Away”. Kao druga nastupila je grčka grupa Argo sa pjesmom “Utopian Land”.

Predstavnica Moldavije Lidia Isac izvela je pjesmu “Falling Stars” prije nego se na bini u štokholmskoj Globe Areni pojavio Mađar Freddie sa pjesmom “Pioneer”. Nina Kraljić iz susjedne Hrvatske nastupila je kao peta sa pjesmom “Lighthouse”

U nastavku smo mogli čuti pjesme predstavnice Holandije (Douwe Bob – Slow (things) Down), Armenije (Iveta Mukuchyan – LoveWave), San Marina (Serhat – I Didn’t Know), Rusije (Sergey Lazarev – You Are The Only One), Češke (Gabriela Gunčiková – I Stand) koja je nastupila kao 10. predstavnica.

Uslijedile su pjesme Kipra (Minus One – Alter Ego), Austrije (ZOË – It was right), Estonije (Jüri Pootsmann – Play), Azerbejdžana (Samra – Miracle), Crne Gore (Highway – The Real Thing), Islanda (Greta Salóme – Hear Them Calling) prije nego su na pozornicu izašli Fuad Backović Deen, Jala Brat, Ana Rucner i Dalal te otpjevali pjesmu “Ljubav je” koju su prisutni u Globe Areni ispratili gromoglasnim aplauzom. Kao posljednju pjesmu u prvoj polufinalnoj noći mogli smo čuti predstavnicu Malte (Ira Walk On Water).

N1