Home » US OPEN: Džumhur Tomiću servirao slatku osvetu

US OPEN: Džumhur Tomiću servirao slatku osvetu

Damir Džuhur na pravi način se osvetio Bernardu Tomiću za prošlogodišnji poraz u 1. kolu US Opena, nakon što ga je u istoj fazi, istog turnira savladao sa uvjerljivih 3:1.

Trenutno 72. igrač sa ATP ranking-liste sjajno je ušao u meč i sa mnogo samopouzdanja parirao Australcu, koji je momentalno 19. teniser na planeti. U petom gemu prvog seta Sarajlija je napravio break, a ovu prednost držao je sve do osmog gema kada mu je Tomić oduzeo servis za 4:4. Ipak, već u narednom gemu Džumhur pravi novi break, i na svoj servis riješava prvi set u svoju korist nakon 44 minute igre.

Kako je završio prvi, tako je Damir otvorio i drugi set. Već na startu je napravio dva breaka i poveo sa 3:0, a potom se Tomić je u četvrtom gemu uspio uzvratiti rebreakom, ali to nije previše uzdrmalo našeg najboljeg igrača. Sjajnom igrom vodstvo u setovima je povećao na 2:0 u setovima, nakon što je u drugom periodu igre slavio sa 6:3.

Na startu trećeg seta Australac je nakon napravljenog breaka poveo sa 2:0, ali tri naredna gema osvojio je Džumhur. Do devetog gema nije bilo breakova, a onda Tomić oduzima servis Džumhuru i stiže do vodstva 5:4, a trijumfom u narednom gemu potvrdio je break i tako je smanjio na 2:1 po setovima.

Tomić je na otvaranju četvrtog seta napravio break, a potom poveo i sa 2:0, i u tim trenucima je i psihološka prednost bila na njegovoj stranic. Džumhur je u osmom gemu vratio break, a onda i dobiti gem na svoj servis za vodstvo 5:4. Međutim, Tomić bez većih problema osvaja gem na svoj servis, a u dvanaestom gemu Džumhur je od pobjede bio udaljen samo dva poena.

Ipak, na kraju je tie-break odlučio pobjednika. Odmah na početku trinaeste igre najbolji bh. teniser je napravio dvostruki mini break za vodstvo 3:0, da bi na kraju slavio sa 7:0, i u konačnici velikom i zasluženom pobjedom od 3:1 izborio plasman u 2. kolo US Opena i tao se osvetio Tomiću za prošlogodišnju eliminaciju.

Faktor