Home » Uz Veliki park na Trgu djece Sarajeva: Do 25. augusta postavljen 5. Sarajevo Summer Market

Uz Veliki park na Trgu djece Sarajeva: Do 25. augusta postavljen 5. Sarajevo Summer Market

Uz Veliki park, na Trgu djece Sarajeva, sve do 25. augusta je postavljen 5. Sarajevo Summer Market, promotivno – prodajni sajam autentičnih bh. proizvoda.

Cilj ovog događaja je da se krajem jula i tokom većeg dijela augusta, na vrhuncu ljetne turističke sezone u Sarajevu, građanima i brojnim posjetiteljima glavnog grada BiH prezentira bogata ponuda zanatskih i ručno rađenih proizvoda, odjeće i obuće, modnih dodataka, suvenira, autohtone hrane i pića…

Na Sarajevo Summer Marketu posjetioci i ove godine mogu pronaći kućicu sa proizvodima Werkstatt, čiji je nakit nedavno širom svijeta proslavila pop diva Beyoncé noseći ga u video spotu za pjesmu “Spirit”, soundtracku filmskog mega hita “The Lion King”.

Werkstatt dupleks prodajnu kućicu dijeli sa još jednim čuvenim sarajevskim brandom RubyRed, kolekcijom odjeće na kojoj se nalaze motivi nastali u mašti osmogodišnje djevojčice Ruby.

Ljubitelji nakita i drugih modnih dodataka zasigurno će uživati i u bogatom izboru koji nude kućice Trio Art, BOHO TO GO i Rukom, dok će posjetiteljima glavnog grada BiH biti interesantne i originalne linije proizvoda sa motivima Sarajeva, koji se mogu kupiti u kućicama Rulof Clothing i Molimao, kao i ponuda Present Shopa, sa velikim izborom raznih suvenira.

Na 5. Sarajevo Summer Marketu prisutni su i sarajevski fudbalski klubovi FK Sarajevo i FK Željezničar, koji su u svojim fan shopovima izložili rekvizite u bojama klubova; tu je i umjetnički kutak i kutak za mališane – Male noćne čarolije, koji nudi izradu henna tetovaža i face painting, dok brand All about Apple nudi prekrasnu kolekciju odjevnih predmeta za najmlađe.

Oni koji za njegu kože koriste prirodnu kozmetiku, mogu se snabdjeti u kućici AlmaDerm, u kućicama Medeno carstvo Halilović i Jukan eko hrana mogu se kupiti domaći organski prehrambeni proizvodi, dok kućica Knjižare Zoro nudi veliki izbor knjiga i raznih poklona.

Sarajevo Summer Market može se posjetiti od ponedjeljka do subote od 12 do 22 sata, a nedjeljom od 12 do 21 sat.

Organizator ovog događaja je Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, kojeg čine Fondacija Sarajevo Navigator i Udruženje ZUP Baščaršija, dok su pokrovitelji ovogodišnjeg Sarajevo Summer Marketa Grad Sarajevo i Općina Centar Sarajevo.