Home » Veliki uspjeh OFK Brdo iz Hambarina

Veliki uspjeh OFK Brdo iz Hambarina

OFK Brdo iz Hambarina u regionalnoj ligi Zapad Republike Srpske napravio je historijski uspjeh. Naime, nakon prvog dijela sezone ekipa zauzima drugo mjesto sa 23 osvojena boda (šest pobjeda, pet remija i samo jedan poraz).

– Ovo je uspjeh vrijedan pažnje. Promjene koje su se desile u upravi dale su rezultate. Novo rukovodstvo maksimalno je iskoristilo ukazano povjerenje, a velike zasluge za ove sportske rezultate pripadaju našim sponzorima i svim donatorima bez kojih bi teško osvojili drugo mjesto. Iz svih kriza smo izašli jači, i sada zajedno idemo naprijed. Naravno, velike zasluge imaju naši igrači koji su na zelenom terenu napravili odlične rezultate, ali i stručni štab. Želja nam je da do kraja godine bude ponovo napravljen Klub 100 OFK Brda u kojem će biti 100 ljudi koji će godišnje uplaćivati za naš sportski kolektiv po 100 KM. U pripremi je i plavo-žuta noć na kojoj će se družiti svi igrači, stručni štab i rukovodstvo kluba zajedno sa navijačima – kažu iz OFK Brdo iz Hambarina.

OFK Brdo je osnovan 2005. godine od strane sportista sa lijeve obale rijeke Sane, a, pored seniora koji se takmiče u regionalnoj ligi Zapad Republike Srpske, aktivni su pogoni pionira i kadeta.

– Na Mataruškom brdu u općini Prijedor prije 1992. godine čak šest sela je imalo svoje fudbalske klubove. Takmičili su se u nekoliko razreda tadašnjeg jugoslovenskog nogometa, a utakmice između ovih sastava bile su poseban događaj na tom podneblju. Mnogi nogometaši su, nažalost, stradali u ratu, njih čak 200, i o tome je snimljen dokumentarni film “Tomašica, grobnica fudbalera”, autora Avde Huseinovića. Nakon svega ponovo je na lijevoj obali Sane osnovan OFK Brdo koji nastavlja tradiciju tih šest nogometnih klubova – poručili su iz nogometnog kluba iz Hambarina.