Home » VIDEO+FOTO: SFK 2000 Sarajevo – Najava Lige prvaka u Messerovim dresovima

VIDEO+FOTO: SFK 2000 Sarajevo – Najava Lige prvaka u Messerovim dresovima

Najtrofejniji ženski fudbalski klub u našoj zemlji, SFK 2000 Sarajevo, bit će i ove godine organizator kvalifikacionog turnira UEFA Lige prvaka, a tim povodom, snimljen je i promotivni video u kojem su članice ovog kluba pokazale svoje sposobnosti.

Inače, kvalifikacije će trajati šest dana, a SFK na teren izlazi sutra, kada će u 17 sati u Trening centru u Zenici odigrati meč protiv ekipe Dragon 2014. U subotu, 10. augusta, protivnik SFK će biti ASA Tel Aviv u susretu koji počinje u 17 sati, a u utorak, 13. augusta, SFK se sastaje sa Breidablikom.

Naše šampionke su najavile Ligu prvaka video spotom “Welcome to Sarajevo” u kojem u dresovima svog sponzora Messer BH Gasa treniraju, žongliraju na vrhu nebodera, dodaju jedna drugoj u amfiteatru na Bjelašnici, proigravaju u centralnoj sarajevskoj ulici Ferhadiji i odbijaju loptu glavom na motociklu.

  Francuska i Engleska veliki favoriti u današnjim okršajima osmine finala SP-a u Kataru

Tako u sportskom duhu i maniru najboljih domaćina dočekuju u olimpijskom gradu svoje konkurentice u Ligi prvaka.

Messer je kompanija koja je među prvima prepoznala vrijednost ovih mladih igračica, njihovu poletnost i želju da naprave svjetske rezultate i od 2011. godine mi smo s njima, radujemo se svakom njihovom rezultatu, upornosti i inicijativi. Uz nas su organizirale prije 6 godina prvo domaćinstvo u Ligi prvaka kojom uspješno plove u kontinuitetu od tada pa do danas.

Pogledajte spot i uživajte u igri naših najboljih fudbalerki. Bravo za dame!