Home » Više od 1.000 takmičara na tri događaja u organizaciji Taekwondo saveza BiH

Više od 1.000 takmičara na tri događaja u organizaciji Taekwondo saveza BiH

Na Evropskom prvenstvu za juniore, G1 i E1 Open Bosnia and Herzegovina u organizaciji Taekwondo saveza BiH očekuje se više od 1.000 takmičara iz 55 zemalja.

Nakon što su zvanično zatvorene prijave za ta tri događaja, u našu državu stiže 1.500 učesnika, od čega je samih takmičara više od 1.000.

Ta tri turnira bit će održana u Sarajevu od 12. do 17. novembra u dvorani Hotela Hills.

Evropska taekwondo federacija ukazala je povjerenje Taekwondo savezu BiH za organizaciju takmičenja i ove godine, a organizatori ističu kako je broj prijavljenih premašio i njihova očekivanja.

– Nakon EYOF-a ovo je najveći i najmasovniji sportski događaj u našoj državi. Činjenica da se ovo organizuje u vremenu dok pandemija još traje daje dodatnu težinu cjelokupnoj organizaciji – naveo je predsjednik organizacionog odbora takmičenja Samir Šarić.

Bosnu i Hercegovinu će na Evropskom prvenstvu za juniore predstavljati 16 takmičara, na E1 57 takmičara, dok će na G1 nastupiti 19 takmičara iz naše zemlje.

– Među najvećim uzdanicama za medalju na Evropskom prvenstvu za juniore je Ada Avdagić, prvoplasirana na listi WTE rankinga u kategoriji juniora. Vlasnik najboljeg rezultata BiH na Olimpijskim igrama Nedžad Husić nastupit će na G1 i sigurno je da nosi ulogu velikog favorita. Imamo još takmičara koji imaju realne šanse za medalje, ali Avdagić i Husić su definitivno naše najveće uzdanice – kazao je Šarić.

Sva organizacija će biti u balon sistemu što znači da će učesnici morati biti testirani pred ulazak u hotel odakle će direktno ići na borilišta iz svojih soba, najavljeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Izvor: FENA