Home » Više od 3000 gledalaca na oproštaju Ivana Opačka

Više od 3000 gledalaca na oproštaju Ivana Opačka

Večeras se u zeničkoj Areni pred više od 3000 gledatelja odigrala revijalna utakmica između “Crni” i “Crveni”. Bio je to košarkaški spektakl i ujedno oproštaj legende zeničke košarke 36-godišnjeg Ivana Opačka od aktivnog bavljenja ovim sportom.

Na njegovom oproštaju prisustvovale su brojne zvijezde bh.košarke, poput Mirze Teletovića, Jusufa Nurkića, Emira Predžića, Hasana Rizvića, Kenan Bajramovića, Seida Hajrića i ostalih nekada vrsnih košarkaša iz Zenice i Bosne i Hercegovine.

FOTO: direktno.ba
FOTO: direktno.ba

Publika u Areni večeras je vidjela mnogo lijepih poteza, koševa i sjajnih zakucavanja. Ivan Opačak se krajem treće četvrtine uz gromoglasan aplauz svih prisutnih u dvorani oprostio od bavljenja košarkom, a u kratkom govoru nije mogao da sakrije emocije.

Na kraju utakmice rezultat je glasio 153:144 (74:72) za ekipu “Crveni”.

Bila je ovo jedna lijepa noć u Zenici, koju će Ivan Opačak, nekadašnji reprezentativac BiH i igrač mnogih klubova u Evropi pamtiti sigurno čitav život.

“Crni”: Avdibegovi, Preljević, Durmo, Bilić, Ibrahimkadić, Mešinović, Burko, Varupa, Bajramović, Gradaščević, Fajković, Vilić, Hodžić, Milinović, Križanović, Barać, Nurkić i Teletović.Trener:Armel Mujaković.

“Crveni”: Alihodžić, Mulić, Hodžić, Kaknjo, Alić, Jovanović, Hajrić, Bajramović, Rizvić, Čejvan, Delić, Radan, Merdanović, Begagić, Bašić, Dedić, Kuzmić, Preldžić i Opačak. Trener:Marko Trbić

FOTO: direktno.ba
FOTO: direktno.ba

Sportsport