Home » VITEZ: Sarajevu uloga favorita, ali se imaju pravo nadati pobjedi za opstanak

VITEZ: Sarajevu uloga favorita, ali se imaju pravo nadati pobjedi za opstanak

Nakon neočekivanog i visokog poraza u prošlom kolu u komšijskom derbiju kod Travnika (1:3), Vitežani u nedjelju na svom terenu igraju još jedan u nizu, za opstanak bitnih susreta ove sezone, protiv aktuelnog bh. prvaka i trenutno trećeplasiranog Sarajeva. Šef struke Branko Karačić te igrači Marko Jevtić i Velibor Đurić na današnjoj su press-konferenciji istakli kako ovi bodovi mnogo znače objema ekipama te da su svjesni težine predstojeće utakmice.

-Znamo šta Sarajevo predstavlja u Premijer ligi BiH- aktualni je šampion i vjerojatno dolazi sa sigurnošću da će lagano osvojiti bodove u Vitezu. Međutim, bez obzira na poraz u Travniku, gdje smo emocionalno istrošeni, vjerujemo kako se možemo suprotstaviti favoritu kao što je Sarajevo.
Mislim da kvalitetnom, žustrom i agresivnom igrom možemo napraviti ugodno iznenađenje u nedjeljnoj utakmici- istakao je Karačić. Stub odbrane, standardni prvotimac Jevtić, optimističan je pred predstojeći meč, ali ulogu favorita prepušta gostima.

-Ali, mi imamo obavezu da u svakoj utakmici do kraja idemo na tri boda, jer samo tako možemo ostvariti naš cilj, a to je opstanak u ligi. Nadam se najboljem u nedjelju- kaže Jevtić.
Veteran Velibor Đurić, koji je bio strijelac jedinog gola za Vitežane u Travniku, slično razmišlja:

-Mogu se samo nadovezati na riječi šefa i mog kolege Jevtića. U goste nam dolazi ekipa Sarajeva koja će sigurno tražiti povoljan rezultat. No, isto tako sam uvjeren kako će svaki od nas dati svoj maksimum i, iskreno, nadamo se povoljnom rezultatu koji uključuje sve osim poraza. Ući ćemo u utakmicu jako čvrsto i,nadam se, ostvariti svoj cilj- poručio je Đurić. Susret se igra s početkom u 16,30 sati.

Redakcija