Home » Vitez spreman preuzeti ulogu favorita u Travniku

Vitez spreman preuzeti ulogu favorita u Travniku

Vitez se nakon subotnje, domaće pobjede protiv Drine (4:0) nalazi na sjajnoj, osmoj poziciji na tablici, no da bi to tako i ostalo morat će savladati i narednu prepreku, ekipu Travnika, koja se grčevito bori za opstanak. Susret se u subotu, 09. aprila sa početkom u 16,30 sati, igra u Travniku, na stadionu Pirota.

-Znamo da je ovo proljeće Travnik pružao dobre partije, no nije imao sreće i došao je u nezavidnu situaciju. Međutim, to nije naš problem, mi znamo šta želimo, a to je nastaviti kontinuitet dobrih igara i postizanja dobrih rezultata i to će biti naš osnovni cilj u utakmici protiv naših sportskih prijatelja, ekipe Travnika.

Sigurno da svaka ekipa želi biti pobjednik u ovom specifičnom derbiju. Mi želimo pokazati i dokazati da smo u ovom trenutku kvalitetniji, uz svo poštovanje protivnika. Želimo pokazati dobru igru, fair play i da sve bude na zelenom terenu riješeno kao što je bilo i jesenas kada smo igrali domaću utakmicu gdje smo ih nadigrali i na kraju zasluženo pobijedili- istakao je na današnjoj press-konferenciji trener Viteza Branko Karačić.

Nogometaši Viteza Hrvoje Barišić i Armin Kapetan ističu da mogu preuzeti ulogu favorita, što pokazuje i tablica i njihova dobra igra i forma.

-Sigurno da neće biti lako igrati, jer su utakmice poput ove s Travnikom derbi, ali vjerujem u svoje suigrače. Ako damo 100 odsto svojih mogućnosti, kao što smo do sada u ovih pet utakmica, mislim da pobjeda neće doći u pitanje- poručuje Baršić.

Kapetan ističe da susjedski derbiji donose određen naboj i napetost te dodaje kako je bitno da i ova utakmica prođe u skladu s fair-playom.

-Složio bih se sa šefom i Barišićem da smo mi favoriti i da znamo šta nas očekuje. Ono što je važno, jeste da uđemo čiste glave i pokažemo ono što najbolje znamo. Kvalitetnija smo ekipa i mislim da, ukoliko prikažemo igru iz prethodnog perioda, pozitivan rezultat po nas ne bi trebao izostati- smatra Kapetan.

Redakcija