Home » Vlada ZDK: Ministar Šibonjić razgovarao s predstavnicima Udruženja poslodavaca Zenica

Vlada ZDK: Ministar Šibonjić razgovarao s predstavnicima Udruženja poslodavaca Zenica

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić razgovarao je u svom uredu s delegacijom Udruženja poslodavaca Zenica koju su činili Mladen Perić, Harun Imamović, Eldin Vrače i Adela Mehinagić.

Čestitali su ministru Šibonjiću imenovanje te iznijeli svoje mišljenje o mogućim vidovima saradnje, s akcentom na javne pozive za dodjelu sredstava poticaja Ministarstva za privredu, razvoj turizma, korištenje obnovljivih izvora energije, kao i toplifikaciju objekata na području Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

Ministar Šibonjić se zahvalio na posjeti i predstavio buduće planove i ciljeve ovog ministarstva, naglasivši da će imati u vidu iznesene sugestije. Rekao je da i sam dolazi iz privrede i da dobro poznaje izazove i potrebe privrednika te da će uraditi sve što je u njegovoj moći kako bi se olakšalo poslovanje privrednika u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.

Istakao je da je Ministarstvo za privredu na raspolaganju svim privrednicima i otvoreno za kvalitetne ideje, najavivši da će u narednom periodu nastaviti s posjetama privrednim subjektima te posjetiti Udruženje poslodavaca Zenica.