Home » Vrhunske borbe na turniru “Braća Bašović”, migrant Karoo Mahmoud Giyahi digao dvoranu na noge

Vrhunske borbe na turniru “Braća Bašović”, migrant Karoo Mahmoud Giyahi digao dvoranu na noge

Domaći kickbokseri večeras su trijumfovali nad Makedoncima na 17. Memorijalnom turniru “Braća Bašović”. U punom sarajevskom Domu mladih domaća publika je uživala u šest odličnih borbi.

U glavnoj borbi večeri u disciplini K-1 u kategoriji do 75 kilograma Haris Brko Biber u prvoj rundi je klasičnim nokautom pobijedio makedonskog borca Dejana Ristevskog, dok je Edin Sinanović tehničkim nokautom savladao također Makedonca Roberta Kostovskog.

Karoo Mahmoud Giyahija, migrant iz Irana i član kluba “Gazija” sa rezultatom 3:0 sudijskom odlukom je bio bolji od Splićanina Brune Ninčevića.

U dvije predborbe Ermin Hadžajlija je rezultatom 3:0 bio bolji od Alena Đoze, a Viktor Milić je istim rezultatom savladao Nuha Hebibovića.

U pauzama mečeva brojnu publiku svojim demonstracijama zabavljali su članovi teakwando kluba “Bosna” iz Visokog, na čelu sa Edinom Kajevićem Kajom, ginisovim rekorderom u razbijanju kokosovih oraha laktom u minuti.

Podsjetimo, turnir se ove godine održao pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Ilidža i Općine Centar, te BH Pošte.