Home » Wizz Air na listi 10 najsigurnijih niskobudžetnih aviokompanija u svijetu

Wizz Air na listi 10 najsigurnijih niskobudžetnih aviokompanija u svijetu

Wizz Air, najbrže rastuća evropska aviokompanija, pozicionirana je među 10 najsigurnijih niskobudžetnih aviokompanija u svijetu za 2022. godinu. Listu kreira AirlineRatings.com, jedina svjetska agencija za sigurnost i ocjenu proizvoda.

Evaluacija 385 aviokompanija obuhvata faktore kao što su: evidencija o incidentima u posljednje dvije godine, evidencija o nesrećama u posljednjih pet godina, rezultati revizija koje vrši vazduhoplovno upravno tijelo (ICAO), liste zabrana u EU i starost flote.

Wizz Air upravlja jednom od najmlađih i najefikasnijih flota na svijetu s prosječnom starošću od pet godina. Flota se sastoji od 149 aviona Airbus A320, A321, A320neo i A321neo.

Na početku pandemije, Wizz Air je bio pionir u uvođenju strogih zdravstvenih i sigurnosnih mjera kako bi zaštitio i putnike i posadu, osiguravajući najbolje moguće sanitarne uslove i podržavajući fizičko distanciranje.

  Završen SBF - Politička i poslovna suradnja zemalja regiona ključ prosperiteta i ekonomskog napretka

Kako se pandemija nastavlja, Wizz Air je bio među prvim evropskim avioprevoznicima koji su dodatno poboljšali svoje zaštitne mjere politikom koja zahtijeva vakcinaciju svih članova posade protiv COVID-19 – ili redovno antigensko ili PCR testiranje u posebnim slučajevima.

Paulina Gosk, menadžerica korporativnih komunikacija u Wizz Airu, je izjavila: “Sigurnost naših putnika i zaposlenih nam je glavni prioritet, a pozicioniranje među deset najsigurnijih niskotarifnih aviokompanija na svijetu to još jednom dokazuje. Ponosni smo i zahvalni na ovom velikom postignuću u izuzetno izazovnim vremenima za našu industriju. Wizz Air čini sve što je moguće kako bi naši putnici uživali u sigurnom i neometanom iskustvu putovanja. Naša ljubazna posada raduje se primanju putnika u naše mlade i moderne letjelice”.

Izvor: Biznisinfo