Sajam karijera u Zenici: Prezentacija srednjih škola maturantima osnovcima (FOTO)

Udruženje Zora iz Zenice organizovalo je sajam karijera ili prezentaciju srednjih škola sa područja Zenice maturantima osnovih škola.

Osnovni cilj bio je pokazati maturantima i njihovim roditeljima na jednom mjestu šta to nude srednje škole, kako bi se lakše odlučili šta upisati nakon završetka osnovne škole.

Ovo je treća godina za redom da se organizuje ovakav sajam.

Samir Purić PR udruženja Zora kaže da se ovakav sajam još jedino održava u Banja Luci. Njegov cilj je uskladiti upisnu politiku, odnosno napraviti balans na tržištu rada.

– Svi dosadašnji sajmovi su protekli sjajno. U komentarima koje smo dobili saznali smo da je najveći problem maturantima u osnovnim školama što oni ne znaju koji programi postoje u srednjim školama i ovo im je idealna prilika da se upoznaju i u direktnom kontaktu sa učenicima saznaju detalje obrazovanja u tim školama – kaže Purić.

Sajam je podržao i Pedagoški zavod Zeničko-dobojskog kantona. Direktorica Munevera Selmanović ističe da je ovaj sajam izuzetno koristan.

– U ovom periodu oko 4.000 učenika će tražiti svoje mjesto u srednjim školama i tražiti svoje interesovanje, razmišljati o tome šta će upisati. Mislim da je najvažnije da djeca sa roditeljima procjene kakve afinitete imaju i šta da upišu – kaže Selmanović.

(N. Glibo/Faktor.ba/Foto: B. Mahmić)

Podijeli s prijateljima

Neplatiše duguju Vodovodu i kanalizaciji Sarajevo gotovo 12 miliona KM

Slijedeći članak »

Akcija za svaku pohvalu: Mladi zasijali pet dunuma krompira da finasiraju svoje udruženje (FOTO)

Kolumne

  •  

    Biti ili ne biti EU: London hoće i jare i pare

    Prije 18 sati

    Piše: Mirza HAJRIĆ Ostalo je još deset sedmica do referenduma na kojem će se dobiti odgovor na pitanje “Treba li Ujedinjeno Kraljevstvo ostati članica Evropske unije ili ...

    >
  •  

    U raljama lobija i loših zakona: Kazna za kupovinu domaćih proizvoda

    Prije 21 sat

    Piše: Samir KARIĆ Pokušaj Vlade Tuzlanskog kantona i premijera Bege Gutića da na esencijalnoj listi lijekova podrže domaće proizvođače, završio je – kaznom. Konkurencijsko vijeće BiH je ...

    >
  •  

    Je li samo MMF spas za budžet: U kladionice se ne smije dirnuti

    Prije 2 dana

    Piše: Sanela KARAICA Ministarstvo finansija FBiH tromim djelovanjem i odugovlačenjem sa donošenjem izmjena Zakona o igrama na sreću i Zakona o porezu na dohodak ostavlja milione maraka ...

    >
  • Najnovije

    • Davutoglu: Islam prezire terorizam

      Prije 13 minuta

      - Islam proklinje terorizam – rekao je turski premijer. Davutoglu je kazao kako lideri zemalja OIC treba da prevaziđu političke razlike i okupe se oko interesa islamskog ...

      >
    X

    Pratite FAKTOR i na Facebooku!