Home » Najpoznatiji domaći i regionalni muzičari u Zagrebu odali počast Kemalu Montenu

Najpoznatiji domaći i regionalni muzičari u Zagrebu odali počast Kemalu Montenu

Veličanstvenom muzičkom večeri prepunoj emocija i uspomena sinoć je u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu obilježena druga godišnjica smrti jednog od najvećih muzičara u regiji, Kemala Montena.

Koncertni spektakl “Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih” ispunio je srca posjetitelja i oživio sjećanje na sarajevskog kantautora čije su pjesme izvodili brojni domaći i regionalni muzičari. Ulogu domaćina večeri preuzeli su Kemalovi prijatelji Paula Jusić i Ivica Propadalo.

Koncert je otvorio duet Tereze Kesovije i Amira Kazića Lea koji su otpjevali pjesmu “Sve dok bude bilo i nas dvoje”, a nastavio se Keminim najljepšim baladama u izvedbama Gabi Novak, Gorana Karana, Borisa Novkovića, Halida Bešlića, Hanke Paldum, Helene Blagne, Ibrice Jusića, The Frajli, Jasne Gospić, Matije Dedića, Nede Ukraden, Paule Jusić, Teške industrije te Dražena Žerića Žere.

Najveće ovacije izazvao je zajednički nastup svih izvođača koji su otpjevali bezvremenski hit “Nije htjela” kojim su ujedno zaokružili i zatvorili prekrasnu večer.

Za vrijeme cijelog koncerta na velikom ekranu u pozadini prikazivani su Kemalovi spotovi i videoisječci s brojnih koncerata koje je održao tokom karijere, dok je na pozornici stajala njegova gitara i crvena jakna.

Udruga Kemal Monteno organizator je koncerta “Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih”, koji se i ove godine održao pod pokroviteljstvo Grada Zagreba.

Uloga muzičkog producenta pripala je Nikši Bratošu čiji je orkestar pratio izvođače na pozornici, dok je za dojmljivu scenografiju i ove godine bio zaslužan Ivica Propadalo.

klix.ba