Home » Ovakva je “Priča života mog” grupe “Srčani udar” i rokera Žanila Tataja Žaka

Ovakva je “Priča života mog” grupe “Srčani udar” i rokera Žanila Tataja Žaka

Rijetki su spremni ispričati svoju životnu priču, a bend “Srčani udar” u novoj pjesmi svodi je na ljubav prema ženi. Nakon divlje Merry, “Priča života mog” pripovijeda o djevojci koja, iako je zastrašujuća i “ledi krv u žilama”, povezana s tamnim silama, s darkerskim stilom i neobičnim hobijima, ostaje nečije sve.

Pjesma “Priča života mog” je predstavljena danas, a dio je nadolazećeg sedmog studijskog albuma “Sve ili ništa” ovog kanadskog sastava. U njoj nastavljaju da spajaju dobre glasove, note i kontinente.

Žanil Tataj Žak, nekadašnji vokal “Divljih jagoda” s početka 90-tih godina, ostvaruje drugu saradnju sa “Srčanim udarom” na ovoj pjesmi, za koju je muziku, tekst i aranžman radio lider benda Dejan Đurković Englez. S obzirom na odličan odjek prvog dueta, nema sumnje da će “Priča života mog” taknuti srca istinskih ljubitelja rock zvuka.

– Ovaj duet Žaka i pjevača “Srčanog udara” Bobana Vitasa je po stilu i zvuku uklopljen namjenski da odgovara ovim pjevačima, s prepoznatljivim tonom “Srčanog udara” i njihovog “Luisiana Rock” stila. Iako smo spot radili na dva kontinenta, uspjeli smo da dobijemo dojam kao da je on rađen na istoj lokaciji- govori Dejan Đurković iz “Srčanog udara” čiji rad možete pratiti na oficijelnoj stranici grupe www.srcaniudar.com

Iako isprepletena tamnim motivima, što je istaknuto i u tonu i u vizualizaciji, pjesma je i dalje ljubavna, ali na jedan magičan način.