Home » Zbog koronavirusa odgođeno pet utakmica engleske Premier lige

Zbog koronavirusa odgođeno pet utakmica engleske Premier lige

Pet od deset utakmica 18. kola engleske Premier lige, koje su se trebale igrati ovoga vikenda, otkazano je zbog sve većeg broja nogometaša zaraženih koronavirusom.

Odgođene su utakmice Southampton – Brentford, Watford – Crystal Palace, West Ham – Norwich, Everton – Leicester i Manchester United – Brighton.

Predstavnici engleskih klubova sastat će se u ponedjeljak kako bi razmotrili situaciju i odlučili o eventualnom prekidu prvenstva.

Trener Brentforda Thomas Frank predložio je da se odgodi kompletno kolo ovoga vikenda i Liga kup, kako bi se klubovima dalo malo vremena da se raščisti situacija i prekine lanac zaraze.

S druge strane, trener Liverpoola Jurgen Klopp smatra kako to nije dobra ideja.

– Privremeno zaustaviti natjecanje vjerojatno nije dobra stvar, ali s rasporedom utakmica trebali bi biti fleksibilniji. Ja ne vidim veliku korist od privremenog prekida lige. Kad se vratimo sve će biti isto. Kada bi koronavirus nestao ja sam prvi za prekid, da odemo kući i čekamo da virus nestane. No, to se neće dogoditi, pa ne vidim što bi dobili prekidom natjecanja – izjavio je Klopp.

Za razliku od većine nogometnih liga koje odmaraju u vrijeme božićnih blagdana i i novogodišnjih praznika, raspored u Engleskoj u tom je razdoblju posebno zgusnut, pa će biti iznimno teško pronaći slobodne termine za odgođene utakmice.

Dodatne problem engleskim klubovima predstavljat će odlazak afričkih nogometaša na Afrički kup nacija, koji se igra u siječnju, a početkom godine u svim kontinentalnim federacijama osim u europskoj nastavljaju se kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo.