Home » Zbrajaju se štete od potresa; u Stocu zaprimljeno 20 prijava oštećenja stambenih objekata

Zbrajaju se štete od potresa; u Stocu zaprimljeno 20 prijava oštećenja stambenih objekata

Zaprimljeno je dvadeset prijava oštećenja stambenih objekata-obiteljskih kuća u Stocu, a radi se o napuknuću zidova i probijanju kamenih gromada na zidovima kuća, objavio je Federalni operativni centar.

Djelatnici DVD Stolac i Komunalno Stolac su na terenu, raščišćavaju žbuku i kamenje sa stambenih zgrada i dimnjake. Tijekom dana nije bilo prijava po pitanju ozlijeđenih osoba u Domovima zdravlja Stolac.

Dalje navode kako je uslijed potresa na teritoriju Grada nastupila velika materijalna šteta na zgradama i obiteljskim objektima.

Kada je u pitanju Čapljina, trenutno se rade sanacije krovišta na Osnovnoj školi u Čapljini, tri stambene zgrade, završeno je rušenje dimnjaka i popravak crijepa na otprilike trideset kuća. Do sada je prijavljeno pedeset objekata za nužnu sanaciju krovišta.

Također, prijavljene su štete u stanovima i nosivim zidovima pojedinih zgrada.

Angažirani su svi raspoloživi pripadnici PVP i ispomoć korpe iz JVP Metković.

Prema informacijama dežurnih u policijskim, vatrogasnim i hitnim službama na području Grada Mostara, kao i u OC CZ Mostar do 14 sati nije bilo prijava od strane građana ili pravnih osoba o nastalim štetama ili posljedicama noćašnjeg potresa, kaže se u priopćenju Federalnog operativnog centra.