Home » Želite kupiti stan u Alanji? Ovo su detalji koje trebate znati

Želite kupiti stan u Alanji? Ovo su detalji koje trebate znati

Nekretnine u Turskoj sve su privlačnije državljanima BiH koje žele po atraktivnim cijenama osigurati sebi i porodici apartman na turskoj rivijeri.

Ukoliko i Vi razmišljate o kupovini nekretnine u Alanji, u nastavku teksta moći ćete saznati sve informacije i korake koje je potrebno poduzeti iz ugla onih koji su već dobili ključ u ruke svoje nove nekretnine, a sada žele drugima olakšati cijeli proces kako bi sa što manje stresa.

Ovo je iskustvo novih vlasnika nakretnine u Turskoj:

Mnogi će odmah reći mahhhh, ali da smo mi imali sve informacije kad smo donijeli odluku sve bi bilo puno lakše.

Odluka i razočarenje

Nakon mnogo razmišljanja da li kupiti vikendicu u našoj zemlji ili ipak kupiti nešto u Turskoj, odluka je bila Turska ne samo zbog puno povoljnijih cijena već i činjenice da želimo imati komad svog raja na moru.

Puno smo čitali, posjetili mnoge portale, sve zapisivali i mislili kad smo kupili karte i došli u Alanju, da imamo sve potrebne informacije. Velika greška.

Zašto greška? Bili smo u kontaktu sa jako puno agencija i svi su nudili kule i gradove, ali kad smo došli apsolutno je drugačije gledati slike i uživo sve vidjeti.

Savjetujemo Vam izaberite pravu agenciju u moru agencija i ne gledajte previše videa na Youtube, Instagramu i Facebooku, jer energiju morate osjetiti.

Za 3 dana ne znam ni broj nakretnina koje smo obišli i ništa nije na nas ostavilo taj wow efekat.

I tako razočarani vraćamo se u kući.

Druga prilika

Par dana nakon našeg povratka, na portalu Klix smo vidjeli članak kompanije Zera Homes iz Alanje i ako smo bili već odustali od kupovine nekretnine u Turskoj odlučujemo pogledati šta se to nudi na stranici www.zerahomes.com/bs.

Stupili smo u kontakt sa prodajnim osobljem Zera Homes i moram reći da smo na prvu osjetili tu neku pozitivnu vibru.

Poučeni predhodnim iskustvom bili smo oprezni i početni kontakt koji je bio tek tako uskoro se pretvorio u zaista pozitivno iskustvo. Rekli smo šta želimo, dobili smo par prijedlogu i za pojedine stanove su nam poslali video i pozvali nas i na video call da se uvjerimo da slike i video koji nam je dostavljen je identičan činjeničnom stanju.

Happy end

Odlazimo opet u Alanju, ali ovaj put samo smo u kontaktu sa Zera Homes i njihovom uposlenicom koja govori naš jezik. Došli su po nas u smještaj i kao pravi domaćini prvo nas odveli u svoju poslovnu zgradu da vidimo ko su, a ne kao što smo imali iskustvo predhodnog puta da se nalazimo na ulici i po restoranima.

Nakon kafe krenuli smo u obilazak stanova koji su ušli u najuži izbor. Nakon što smo pregledali sve vratili smo se u poslovnu zgradu i opet osjetili istu onu pozitivnu vibru kao kad smo stupili prvi put u kontakt sa Zera Homes.

U ugodnoj atmosferi opet kako je to običaj u Turskoj popili kafu i potpisali ugovor. Auto nas je čekao i odmah smo sa predstavnicom Zera Homes otišli u notarski ured i sve završili za cca 30 minuta.

Ovaj put vratili smo se sretni kući, a za vrlo kratko vrijeme Zera Homes je završila TAPU, uknjiženje vode i struje na naše ime. Naš naredni odlazak u Alanju je bio odlazak u naših 60m2 raja u Alanji.

Ovaj tekst pišem uz prvu jutarnju kafu na balkonu našeg raja u Alanji.

Nakon svi informacija i poluinformacija o političkoj situaciji u našoj zemlji i svijetu najbolja odluka koju smo donijeli je kupovima stana u raju koji se zove Alanja, Naš backup dom.

Uposlenici Zera Homes-a su sada naši prijatelji i za sve što nam treba uvijek su tu da nam pomognu (otvaranje računa u banci, dokumentacija za boravišnu dozvolu).

I za kraj savjet zlata vrijedan izaberite agenciju Zera Homes Alanya.

Više informacija potražite na e-mail adresi [email protected] ili putem telefona +9053 571 46726.

Izvor: Klix