Home » Željo smijenio trenera Edisa Mulalića i njegov stručni štab

Željo smijenio trenera Edisa Mulalića i njegov stručni štab

Sinoć je nakon neuspjeha i remija protiv slabašnog Rudara iz Prijedora, rukovodstvo FK Željezničara odlučulo raskinuti suradnju sa trenerom Edisom Mulalićem i njegovim pomoćnicima.Već nakon utakmice u Zenici svima je bilo jasno kako Željo ove sezone neće stići do zacrtanog cilja i plasirati se u Ligu Europe, a prema našim izvorima, Mulaliću je bilo ponuđeno da sam ponudi ostavku ukoliko ne pobijedi prijedorski Rudar.

 

Iako je Mulalić donio dosta dobroga po pitanju rezultata u proljetnom dijelu sezone, ipak nije uspio sastaviti idealni tim, a mnogi mu zamijeraju uporno forsiranje jednog te istog igračkog kadra i kada ide i kada ne ide, dok je polovica nogometaša koji su uglavnom dovedeni na njegovo inzistiranje, vrijeme provodila na klupi.

 

Tako nekoliko igrača koji su najavljivani kao zvučna pojačanja poput Brazilca Mailsona, Mirze Halvadžića, Zolotića, ili miljenika publike Brazilca Tiaga, ove polusezone navijači nisu mogli vidjeti na terenu.

 

Niti Željina djeca poput Hodžurde, Osmankovića, Durakovića, Hasanovića, Žerića nisu zadovoljili ukuse trenera. Mulalić je, iako neiskusan trener, svojim srčanim nastupom uspio motivirati nogometaše, pa je Željo ove sezone dva puta pobijedio i gradskog rivala, i odigrao nekoliko dobrih utakmica, no ipak nekoliko poraza izravna su krivica Mulalića, zbog pogrešne taktike na terenu.

 

Uprava kluba s Grbavice napravila je nekoliko izvrsnih poteza kada je ustroj kluba i ulaganje u infrastrukturu u pitanju, a najveći je svakako projekt Europske Grbavice, koji bi konačno trebao rezultirati i obnovi kultnog nogometnog stadiona. No u sportskom segmentu snosi veliku odgovornost za neuspješnu sezonu.

 

Prije svega kada je riječ o kadroviranju, Uprava je samo ove sezone promijenila tri trenera, i u klub dovela nekoliko potrošenih igrača, odustavši od ranijeg projekta da okosnicu tima čine djeca stasala u Želji. Sjetimo se, upravo su ta djeca ostvarila prošle godine izvrstan rezultat u Europa ligi izbacivši favorizirani Ferencvaroš. Ukoliko ova Uprava i nakon vanredne skupštine kluba idućeg mjeseca, ostane u istom sastavu, neke će stvari u sportskom segmentu morati bolje posložiti.

 

Osim što moraju pronaći trenersko rješenje adekvatno renomeu kluba, promjene u igračkom kadru su neminovnost, jer više od pola igrača koja su najavvljeni kao velika pojačanja, nisu zaslužila taj epitet. Iako bi projekt Europske Grbavice nakon vanredne skupštine trebao dobiti i konačan epilog koji bi trebao rezultirati nastavkom gradnje stadiona, sportski segment kluba bi morao biti taj kojeg mora pratiti administracija i Uprava, a ne obrnuto, kakvo je sada stanje u Zvorničkoj 27.

(Slobodna Bosna/M.I.)