Home » Zenica: Baždarević danas testira nogometaše iz domaćeg prvenstva

Zenica: Baždarević danas testira nogometaše iz domaćeg prvenstva

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević zajedno sa drugim članovima Tehničkog odjela NS BiH i svojim saradnicima danas će u Trening centru Zenica održati jednodnevno okupljanje 29 igrača koji nastupaju za klubove koji se takmiče u BH Telecom Premijer ligi, gdje će proći određene testove i odigrati kontrolnu utakmicu.

Svi pozvani igrači su kandidati za A selekciju.

Direktor Tehničkog odjela Denijal Pirić predstavio je plan okupljanja.

– Predvidjeli smo jednodnevno okupljanje nakon utakmica 23. kola i prozivku smo zakazali  u utorak u 9:15, a već u deset sati počećemo sa testiranjem. Poslijepodne, u 15:30 sati, kandidati podijeljeni u dvije ekipe, će odigrati kontrolnu utakmicu i nakon toga se vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima.

Pored ovih aktivnosti u srijedu, 6. aprila održat ćemo i jednu radionicu na kojoj će učestvovati šefovi stručnih štabova BH Telecom Premijer lige te selektori svih muških reprezentacija.

Selektor Baždarević i njegov stručni štab će pripremiti prezentacije o „Savremenoj metodologiji rada u fizičkoj pripremi igrača“, te „Priprema tima za utakmicu“, a očekujemo da svi prisutni aktivno učestvuju u diskusiji kao i da se čuju različita razmišljanja o ovim temama.

Iz Čelika su poziv na okupljanje dobili Marin Popović i Mahir Karić. Među pozvanim igračima su i neki bivši reprezentativci Adnan Zahirović i Miroslav Stevanović koji sada igraju za FK Željezničar.

 

Redakcija