Home » Zenica domaćin jedne od grupa turnira UEFA Kupa Regija, BiH predstavlja NS ZDK

Zenica domaćin jedne od grupa turnira UEFA Kupa Regija, BiH predstavlja NS ZDK

U junu mjesecu ove godine odigran je finalni meč Kupa regija N/FSBiH za sezonu 2021/22, u kojem je u Trening centru u Zenici selekcija NSZDK pobijedila NS Posavske županije rezultatom 2:0.

Selekcija NSZDK u konkurenciji 17 reprezentacija osvojila je na taj način prvo mjesto, te se plasirala u takmičenje UEFA Kupa Regija, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Nogometni savez ZDK u suradnji sa N/FSBiH od 21.08. do 28.08. 2022. godine bit će domaćin jedne od grupa kvalifikacionog turnira UEFA Kupa Regija. Utakmice će se igrati u Trening centru u Zenici, a u grupi će pored selekcije ZDK koja će predstavljati našu zemlju sudjelovati još selekcije iz Škotske, Izraela i Gruzije.

Kada su u pitanju igrači koji će nastupati za selekciju ZDK, to su igrači koji nastupaju u klubovima koji se takmiče u Drugoj ligi FBiH, grupa «Centar», te nekoliko nogometaša iz Kantonalne lige ZDK. Svakako da će veliki hendikep za selektora Bećira Mehanovića biti što neće moći računati na Mehanovića i Karahmetovića, sjajni dvojac iz Stupčanice, koja je izborila viši rang, te se takmiče u 1.ligi FBiH. Selekcije iz Škotske, Gruzije i Izraela bit će smještene u hotelu «Zenica», dok će domaćin selekcija NSZDK biti smještena u Trening centru u Zenici.

Kada je u pitanju raspored utakmica, prvog dana 22.avgusta od 11:00 sati sastaju se selekcije H.B. Hayarden (Izrael) i NS ZDK, dok je od 16:00 sati planiran duel između AFC Basiani (Gruzija) i C. Scotland (Škotska).

Druge utakmice su na rasporedu 25.avgusta, od 11:00 sati se sastaju NS ZDK i C.Scotland, dok je od 16:00 na rasporedu duel između AFC Basiani i H.B.Hayardena.

Posljednjeg dana turnira utakmice se igraju od 11:00 sati, a u Trening centru se sastaju NS ZDK i AFC Basiani, dok se isto od 11:00 sati, ali na stadionu u Doboju kod Kaknja sastaju C. Scotland i H.B. Hayarden.

Pobjednik turnira ide na završnicu, koja će biti naknadno održana.

Izvor: sportsport.ba/Dino Kurbegović