Home » Zenica na nogama zbog Čelika: Prodano blizu 4.500 ulaznica za meč s Klisom, opustošen fanshop

Zenica na nogama zbog Čelika: Prodano blizu 4.500 ulaznica za meč s Klisom, opustošen fanshop

Nogometni klub Čelik večeras će igrati uzvratni susret protiv ekipe Klisa iz Konjica u sklopu doigravanja za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH, a zbog toga je Zenica već danima “na nogama”.

Koliko građanima Zenice znači Čelik i da podrška nije upitna govori i činjenica da je prvog dana prodaje, u petak, blizu 1.500 navijača kupilo ulaznicu za večerašnji meč koji će se igrati na Bilinom Polju.

U NK Čelik organizovali su i posebnu akciju prodaje navijačkih artikala te je fan shop doslovno opustošen, a navijači su jučer uzeli još 3.000 ulaznica pa će na Bilinom Polju zaključno sa jučerašnjim danom biti minimalno 4.500 gledalaca, a svakako da se i tokom današnjeg dana očekuje masovna prodaja karata, tako da je sasvim realno očekivati da večeras Bilino polje bude poprilično ispunjeno.

Ovo je najznačajnija utakmica za klub sa Bilinog Polja, iako bi mnogi rekli da je i svaka odigrana bila jednako bitna, ali večerašnji meč protiv Klisa na Bilinom Polju otvara vrata Prve lige Federacije BiH, gdje će Čelik biti na korak povratka u Premijer ligu BiH.

To je ustvari i bio cilj navijača i tadašnjeg NGG-a koji su Čelik vratili u najniži rang takmičenja. Dugovi se vraćaju, klub funkcioniše, podrška sponzora nikada nije bila veća, a plasman u viši rang takmičenja i podrška navijača sa tribina bit će nagrada za dugogodišnji rad i trud ljudi koji su vjerovali da je ova priča moguća. Vjerovali su i kada mnogi, pa i prvi čovjek Zenice, nije vjerovao.

Na Bilinom Polju bi večeras, uz veliki broj navijača, trebali biti i igrači i članovi stručnog štaba reprezentacije Bosne i Hercegovine, kao i selektor Faruk Hadžibegić.

Utakmica Čelika i Klisa igra se s početkom u 19 sati.