Home » ZENICA: Danas susret velikih i malih zvijezda, koji su baš svi veliki ljudi

ZENICA: Danas susret velikih i malih zvijezda, koji su baš svi veliki ljudi

Sve je spremno za revijalnu utakmicu „Crni“ i „Crveni“, na kojoj će se danas (18 sati), zvanično od aktivnog igranja oprostiti bivši kapiten zeničkog Čelika Ivan Opačak (36). Opačak je, osim što je drugu polusezonu igrao u A1 ligi FBiH, unazad godinu dana bio i sportski direktor Čelika, a na današnjoj je press-konferenciji u Areni Zenica istakako kako je jako zadovoljan organizacijom te da sve ide svojim tokom.

-Mi ćemo u ponedjeljak ovdje imati male i velike zvijezde, ali svi oni su veliki ljudi, koji su našli vrijeme da dođu i da se zajednički družimo. Drago mi je što danas imamo priliku da se družimo s Adom Kahrimanovićem, koji je obilježio jednu deceniju zeničke košarke i, nije mi to problem priznati, bio moj i uzor.

S druge strane, žao mi je što, zbog obaveze da se vrati u Švicarsku, Ado u ponedjeljak neće biti tu i neće igrati- kazao je Opačak.

Ado na poklon dobio dres Čelika
Ado na poklon dobio dres Čelika

On je Kahrimanoviću, s kojim je igrao u bh. reprezentaciji, za uspomenu na ovaj spektakl poklonio dres Čelika.

-Drago  mi je da sam tu zbog Ivana, kojem sam baš ja bio i prvi cimer u reprezentaciji BiH. Nažalost, neću igrati, ali bit će još prilike- kazao je Kahrimanović, koji je istakao kako je na parket Arene kao aktivan igrač istrčao samo jednom, i to u dresu Kaknja.

U dresu Čelika, svog matičnog kluba, nikada u Areni nije zaigrao ni Hasan Rizvić (32), koji je 2002. godine napustio Zenicu i od tada širom Evrope, svojim igrama i ponašanjem, pronosi dobar glas o zeničkoj košarci.

Nažalost, nekadašnji pravi inkubator dobrih igrača, zadnjih je godina u potpunoj stagnaciji. Kao najuspješniji košarkaš iz porodice Rizvić, Hasan je u dresu Slovenije 2004. godine bio i prvak Evrope za uzrast do 20 godina, a nosio je i dres seniorske reprezentacije ove zemlje.

-Drago mi je da ćemo se svi zajedno u ponedjeljak družiti, a nadam se da će to biti prilika da zakažemo novo druženje i naredne godine- kazao je Hasan, koji će tu noć opet igrati zajedno s mlađim bratom Ramom.

Nažalost, najstariji košarkaš Rizvić, centar slovenačke Lastovke Esmir, koji je igrao i za bh. seniorsku reprezentaciju, zbog obaveza u Sloveniji u ponedjeljak neće moći doći u rodni grad i biti dio ovog spektakla.

Redakcija

Stižu Nurkić i Teletović, upitan Kuzmić

Opačak je istakako kako su sve glavne zvijeze, prije svih bh. reprezentativci i članovi NBA klubova, Jusuf Nurkić i Mirza Teletović, još jednom potvrdili siguran dolazak. Jedino je upitan bivši centar Čelika Ognjen Kuzmić, koji se nedavno razišao i grčkim Panathianikosom.

-Kumić igra Ljetnu ligu u Portlandu i nada se novom NBA angažmanu. Postoji  ogućnost da dođe, ali, za sada, samo je on upitan- kaže Opačak. Podsjetimo, dolazak su anjavili i Stanko Barać, bivši igrači Čelika Kenan Bajramović, Emir Preldžić, Seid Hajrić…koji su još uvijek aktivni u inostranim klubovima.