Home » Zeničani i Banjalučanke odbranili naslov ekipnog atletskog prvaka BiH

Zeničani i Banjalučanke odbranili naslov ekipnog atletskog prvaka BiH

Muška selekcija Atletskog kluba Zenica, za koju zbog priprema i nastupa u inostranstvu nisu nastupili srednjeprugaš Amel Tuka i bacač kugle Mesud Pezer, koji imaju ispunjenu normu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, kao ni bacač koplja Dejan Mileusnić, suvereno je odbranila naslov ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine. Ženska selekcija Atletskog kluba Borac iz Banja Luke također je odbranila naslov najbolje ekipe u BiH na danas održanom Ekipnom prvenstvu BiH na Stadionu Kamberovića polje u Zenici.

Lijepo vrijeme išlo naruku atletičarima
Lijepo vrijeme išlo naruku atletičarima

Zeničani su, predvođeni olimpijcem Hamzom Alićem, skupili 52,5 bodova. Alić je s 19,55 metara očekivano pobjedio u bacanju kugle, što je i najvredniji rezultat ovog takmičenja, na kojem nije bilo značajnijih rezultata, dok je jedina bh. atletska olimpijka, Lusija Kimani, pobjedila u dresu Borca u trci na 3000 metara s vremenom 10:20,81.

Drugoplasirana Sloboda Tehnograd iz Tuzle u konkurenciji muškaraca osvojila je 48, trećeplasirani Borac iz BL 39, četvrto Sarajevo 34,5 i peti Novi Grad 19 bodova. Kod žena je drugoplasirani bio Glasinac sa 39 bodova, Sarajevo je skupilo 24, a Sloboda Tehnograd 23 boda.

Redakcija