Home » Zenička policija uhapsila muškarca koji se sumnjiči za pedofiliju

Zenička policija uhapsila muškarca koji se sumnjiči za pedofiliju

Muškarac iz Begovog Hana osumnjičen za pedofiliju uhapšen je i danas bi trebao biti formiran izvještaj, nakon čega će slučaj biti u nadležnosti Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek koji je kazao da je nakon prijave osumnjičeni lišen slobode te da će nakon kompletiranja predmeta biti dostavljen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Muškarac iz Begovog Hana je, prema informacijama koje je član rodbine malodobne djevojčice objavio, nekoliko dana svirao i čudno gledao djevojčicu koja je 9. razred osnovne škole. Nakon nekoliko dana upućivao je i određene gestikulacije usnama, a vrhunac je bio kada je izašao ispred kuće dok je djevojčica čekala autobus te se skinuo i počeo masturbirati.

“Ona se jako prepala i o tome nas obavijestila. Nakon toga je pozvana policija koji su nam rekli sljedeće: ‘Dođite sutra i podnesite prijavu protiv njega’, a otac naše djevojčice je otišao kod pedofila na šta mu je pedofil rekao da ne može ništa dokazati, jer je njena riječ protiv njegove”, stoji u poruci člana porodice koja se širi društvenim mrežama s ciljem upozorenja.

O svemu će ipak konačnu riječ donijeti nadležni koji će trebati utvrditi sve okolnosti ovog slučaja te poduzeti zakonom predviđene mjere.

Izvor: klix.ba