Home » Zeničke košarkašice žele nanijeti prvi poraz banjalučkim Orlovima

Zeničke košarkašice žele nanijeti prvi poraz banjalučkim Orlovima

Košarkašice zeničkog Čelika BH Telecom sutra će u okviru 8. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine (18.30 sati) ugostiti banjalučke Orlove (6-0), koji su, uz RMU Banoviće (5-0), do sada jedini neporaženi tim ove sezone.

Zeničanke su s omjerom 4-2 na diobi petog i šestog mjesta, zajedno s drugim banjalučkim timom- Mladim Krajišnikom. Zeničanke su u prošlom kolu, nakon produžetka savladale u gostima tuzlansko Jedinstvo Dženex (71:63), a Orlovi Feniks (88:51).

– Mi u Stručnom štabu nismo zadovoljni prikazanom igrom u toj utakmici, jer mislimo da ova ekipa može puno više i bolje – kako u fazi napada, tako u fazi odbrane. Ja se nadam da ćemo mi to već sutra, kada budemo igrali protiv Orlova, i dokazati – kazao je na pres-konferenciji trener Čelika Armel Mujaković.

Dodao je kako su sve njegove igračice zdrave i spremne te da jedva čekaju da počne utakmica.

– Orlovi su dobra ekipa, sastavljena od dosta dobrih pojedinaca, ali mislimo da je njihov glavni pokretač Marina Ristić. Ako uspijemo da zatvorimo Marinu, ja se nadam da možemo da ostvarimo povoljan rezultat, a to je za nas pobjeda – kazao je Mujaković, koji je pozvao navijače da podrže njegovu mladu ekipu.

Playmaker zeničkog tima Zerina Kadić smatra kako su se dobro spremili za sutrašnju utakmicu.

– Mislim da ova mlada ekipa može pružiti dobar otpor u sutrašnjoj utakmici, jakoj i kvalitetnoj ekipi Orlova. U dobrom smo trenažnom procesu i mislim da ćemo i greške koje smo imali u prethodnim utakmicama, da ćemo ih sutra popraviti i da ćemo ostvariti dobar rezultat – kazala je Kadić.

Liga je, dodaje, dobra te da ima dosta ekipa koje rade s mladim igračicama pa i oni mogu napredoivati kroz ovu ligu.