Home » Ženska nogometna reprezentacija 12. aprila u Zenici protiv Engleske!

Ženska nogometna reprezentacija 12. aprila u Zenici protiv Engleske!

Ženska nogometna A reprezentacija će 12. aprila dočekati treću reprezentaciju svijeta, Englesku u Zenici gdje će odigrati drugu kvalifikacionu utakmicu za nadolazeće Evropsko prvenstvo.

Podsjećamo, naš zlatni ženski tim poražen je sa minimalnih 1:0 u Engleskoj što je sjajan rezultat obzirom da se radi o veoma snažnom protivniku. Žestokom igrom u prethodnoj utakmici bh. reprezentativke su pokazale da mogu suprostaviti snage i sa najjačim svjetskim ekipama.

Nekoliko dana pred utakmicu, 8. aprila selektorica ženske reprezentacije Samira Hurem, okupit će igračice u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje će netom prije prvog treninga reprezentativke održati “Čas tjelesnog odgoja” za učenike i učenice osnovnih škola u Zenici.

U okviru “Časa tjelesnog odgoja” reprezentativke će razgovarati sa djecom o utjecaju fudbala kao timskog sporta na psiho-fizički razvoj dječaka i djevojčica, o ženskom fudbalu, spolnoj ravnopravnosti u sportu, te zašto je sport bitan za njihovo zdravlje i socijalne vještine. Jedan od ciljeva ove aktivnosti je i zainteresovati Zeničane i Zeničanke za utakmicu 12. aprila.

Ovim povodom selektorica Hurem je izjavila: “Engleska je treća na svijetu i ova utakmica će biti još jedan veliki izazov za moj mladi perspektivni tim. Uz veliku podršku s tribina ohrabrit ćemo se i pokušati ih iznenaditi nekim pogotkom.” 

Interes za pometu utakmicu je počeo da raste, a na društvenim mrežama se već pokrenula motivaciona akcija pod hashtagom #idemnautakmicu