Home » ZEPS 2024. okupit će vrhunske domaće i svjetske brendove

ZEPS 2024. okupit će vrhunske domaće i svjetske brendove

Pripreme za Generalni BH sajam ZEPS 2024. protiču u najboljem redu, a sada je već jasno da će ovaj prvorazredni privredni događaj godine u oktobru okupiti vrhunske domaće i svjetske brendove.

– U ovom trenutku, tri mjeseca prije održavanja ove, sada možemo kazati, centralne privredne manifestacije u Bosni i Hercegovini, kao organizatori možemo istaći da pripreme teku odlično, i da je učešće već potvrdilo čak 200 kompanija iz zemlje i svijeta, sa rezervisanih blizu 50 posto površine izložbenog prostora – kazao je Sanel Ibrić, koordinator Organizacionog tima i menadžer Generalnog BH sajma ZEPS 2024.

Po njegovim riječima, radi se o domaćim i inozemnim liderima, koji se žele predstaviti sa svojim novim proizvodima i uslugama na ovogodišnjem ZEPS-u, ali i uspostaviti nove poslovne kontakte i eventualne saradnje.

– Želimo uputiti poziv svim zainteresiranim izlagačima da se prijave čim prije, jer kako stoje stvari trenutno izgleda da neće biti dovoljno mjesta za sve kompanije koje žele učestvovati – kazao je Ibrić.

Istaknuo da je svoje učešće već potvrdila Istambulska privredna komora, najveća privredna komora na svijetu, sa njenim najistaknutijim članicama.

– Malo je poznato da je cjelokupni komorski sistem u Republici Turskoj sastavni dio državnog Ministarstava trgovine, te da je riječ o vrlo efikasnim i moćnim privrednim organizacijama – riječi su Ibrića.

Fokus ovogodišnjeg ZEPS-a je na inovacijama, savremenim tehnologijama i umjetnoj inteligenciji, s akcentom na prezentaciji novih materijala i cirkularne ekonomije. Također, program sajma bit će podređen i temama kao što su rast, razvoj i podizanje razine konkurentnosti domaćih proizvođača u globalnoj tržišnoj utakmici.

Generalni BH sajam ZEPS 2024 bit će održan od 1. do 5. oktobra u Zenici.

Ukupni sajamski prostor ove godine je 20.000 m2. ZEPS kao najveći sajam međunarodnog karaktera u BiH i sa najdužom tradicijom, već treću deceniju privlači značajan broj domaćih i kompanija, sa omjerom učešća 55 posto domaćih naspram 45 posto stranih izlagača.

Do sada je sajam okupio više od 12.000 različitih izlagača, uz impresivnu posjećenost od blizu 1,5 miliona posjetitelja, čime je potvrđen njegov status ključnog privrednog događaja u Bosni i Hercegovini – saopćili su organizatori sajma.