Home » ŽKK Čelik u Areni ovog vikenda brani trofej Kupa BiH

ŽKK Čelik u Areni ovog vikenda brani trofej Kupa BiH

Nakon što je u petak u Sarajevu održava Vanredna sjednica Skupštine Košarakškog saveza BiH, na kojoj je dužnosti generalnog sekretara razrješen Harun Mahmutović, a Aleksandar Fulurija imenovan za novog predsjednika Upravnog odbora KS BiH, jučer su u Kancelariji KSBiH izvučeni polufinalni parovi završnog turnira Kupa BiH te takmičarski brojevi za nastupajuću Ligu 6 za košarkašice, u kojoj neće nastupiti dvostruki, uzastopni prvak, zenički Čelik.

Odluka da Čelik neće moći igrati Ligu 6 za prvaka BiH, potvrđena je na pomenutoj sjednici Skupštine KSBiH, ali će zenički klub biti u prilici da ovog vikenda, i to pred svojim navijačima u Areni, brani trofej Kupa BiH, koji su također osvojili u zadnje dvije godine.

-Sada smo samo skoncentrisani na organizaciju Kupa BiH, na kojoj su polufinalni parovi Play-off i Orlovi te Čelik i Mladi Krajišnik. Prva polufinalna utakmica je na programu u subotu u 17, a druga u 19,30 sati. Finale je na programu u nedjelju, u 18 sati- kaže nam tim menadžer Čelika Arnel Kalušić, koji ističe da će se naknadno odrditi prema stavu KSBiH o odluci da im, zbog odbijanja da od početka nastupe u Prvenstvu BiH, uskrati pravo na brane titulu prvaka. Čelik će svoj stav, najvjerovatnije, iznijeti nakon finalnog turnira Kupa BiH.

U 1. kolu Lige 6 za košarkašice sastaju se: Željezničar – Sloboda, Jedinstvo BHT – Play off i Banovići – Orlovi.

Redakcija