Home » Zlatni pehar i 20 medalja sa turnira iz Bugojna i Usore za KK “Perfekt” Zenica (FOTO)

Zlatni pehar i 20 medalja sa turnira iz Bugojna i Usore za KK “Perfekt” Zenica (FOTO)

Karakte klub “Perfekt” Zenica nastupio je u subotu na 19. Karate kupu “FUTURA 2023” u Bugojnu.

Turnir je okupio preko 460 takmičara sa 570 prijava iz 51 kluba iz 3 države.

KK “Perfekt” je nastupio sa 4 takmičara i ukupno su osvojili 6 medalja i to dvije zlatne, jednu srebrenu, jednu bronzanu i dvije učesničke:

 • Amina Isaković borbe 8/9 godina 36+kg treće mjesto i bronzana medalja;
 • Sumeja Macanović u katama 10 godina žuti učesnička, kate 11+ žuti prvo mjesto i zlatna medalja;
 • Sanjin Hamzić u katama 11+ godina oranž učesnička;
 • Merjem Bošnjak u borbama 10 god 40+kg prvo mjesto i zlatna medalja, borbe 11 godina 44+kg drugo mjesto i srebrena medalja.

U nedjelju su nastupali i na 13. Karate kupu “USORA” u Usori.

Turnir je okupio 420 takmičara sa 560 prijava iz 41 kluba.

Zenički klub je nastupio sa 9 takmičara i ukupno su osvojili 14 medalja i to 7 zlatnih, 4 srebrene i 3 bronzane:

 • Ejna Bešo dva prva mjesta i dvije zlatne medalja u katama djevojčice 8 godina oranž i kate 8 godina, drugo mjesto i srebrena medalja u borbama 8/9 godina do 28 kg;
 • Amina Isaković prvo mjesto i zlatna medalja u borbama djevojčice 8/9 godina 36+kg;
 • Sumeja Macanović prvo mjesto i zlatna medalja u katama djevojčice 10 godina žuti, drugo mjesto i srebrena medalja u katama 11+ godina žuti;
 • Amina Mušinović treće mjesto i bronzana medalja u borbama djevojčice 10 godina do 37 kg;
 • Merjem Bošnjak prvo mjesto i zlatna medalja u borbama 10 godina 40+kg, dva treća mjesta i dvije bronzane medalja u katama djevojčice 10 godina i u borbama djevojčice 11 godina 44+ kg;
 • Sarah Mlivić prvo mjesto i zlatna medalja u borbama U14 djevojčice 54+kg;
 • Merjem Kovač prvo mjesto i zlatna medalja u borbama djevojčice 12 godina 50+kg, drugo mjesto i srebrena medalja u borbama 13 godina 54+kg;
 • Azra Pašalić drugo mjesto i srebrena medalja u borbama U14 do 54 kg.

Nažalost, takmičarka Tea Rašić u izuzetno jakim kategorijama kata nije uspjela doći do medalje.

Na osnovu osvojenih medalja u neslužbenim kategorijama su proglašeni kao treći najuspješniji klub turnira i uručen im je zlatni pehar.

Ekipu kluba su predvodili licencirani treneri Ivana Džanković i Nermin Bošnjak.

“Moramo glasno napomeniti da smo izuzetno zadovoljni i ponosni našom djecom, koliko se trude, treniraju, rade i koliko su uspješni. Ovom prilikom se zahvaljujemo i našim roditeljima, koji vjeruju u naš klub i pružaju nam ogromnu podršku. Dokazali smo da se u našem Gradu Zenici radi izuzetno kvalitetan karate. Naša takmičarka Ejna Bešo je najuspješnija takmičarka našeg kluba iz Usore osvojivši dvije zlatne medalje u katama i srebrenu medalju u borbama, te je time potvrdila svoju psiho-fizičku formu za predstojeće Balkansko prvenstvo. Naša takmičarka Merjem Bošnjak je također potvrdila svoju psiho-fizičku formu osvojivši zlatne medalje i u Bugojnu i u Usori u kategoriji borbe djevojčice 10 godina 40+kg, te da je spremna za Balkansko prvenstvo”, poručuju iz zeničkog kluba.

U toku su posebne pripreme za odlazak naših najboljih takmičarki Merjem Bošnjak i Ejne Bešo u sklopu Reprezentacije BiH na Balkansko prvenstvo u Bar/Crna Gora koje će biti održano u periodu od 26. do 28.05.2023. godine.

Također se pripremaju i za klupsko polaganje za zvanja/pojaseve koje će biti krajem mjeseca maja, dok od mjeseca juna počinje Ljetna karate škola na Kamberovića polju.

“Karate klub Perfekt Zenica nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, te ovom prilikom pozivamo sve stare članove da nastave sa treniranjem i pozivamo sve zainteresovane da nas slobodno posjete i postanu dio PERFETK porodice”, ističu na kraju iz KK “Perfekt” Zenica.

Sve dodatne informacije možete dobiti lično u prostorijama kluba u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, na Facebook stranici, kao i na mobitel broj 387 61 063 007 – Nermin Bošnjak.