Home » Zmajići odradili trening u Zenici: Igrači spremni za nove provjere

Zmajići odradili trening u Zenici: Igrači spremni za nove provjere

Mlada fudbalska reprezenatcija Bosne i Hercegovine danas se okupila u Trening – centru u Zenici, gdje je odradila prvi trening pred utakmice sa našom olimpijskom selekcijom i reprezentacijom Azerbejdžana.

– Sigurno je da će nam dobro doći ove dvije prijateljske utakmice da nastavimo niz od zadnje tri utakmice koje su momci dobro odigrali za razliku od početka kvalifikacionih utakmica gdje se i nismo naročito pokazali u dobrom svjetlu. Ovo su utakmice gdje će igrači pokazati u kakvoj formi dolaze, a ono što je otežavajuća okolnost jeste da su prvenstva završena i što su igrači van trenažnog procesa. Bez obzira na sve nadamo se da će igrači dati svoj maksimum i dati sve od sebe kako bi se nametnuli za dalja takmičenja – kazao je selektor Darko Nestorović.

Od 22 pozvana igrača Haris Haradinović i Čazim Suljić opravdano su izostali radi produžavanja ugovora sa svojim klubovima, dok su naknadno pozvani Rastoder i Osmanović iz Sarajeva.

Standardni prvotimac mlade selekcije Marin Popović optimističan je pred prijateljske susrete, uz mišljenje da ako svi daju igrači daju svoj maksimum, dobre igre neće izostati.

– Danas su na okupu većinom isti igrači, uz par novih momaka koji su dobro primljeni od strane saigrača. Nadam se da ćemo dobro odigrati ove pripreme kako sutra, tako i u petak protiv Azerbejdžana. Svi smo dobro raspoloženi i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo u ovim utakmicama – kazao je Popović.

Utakmica između Olimpijske selekcije i U- 21 reprezentacije Bosne i Hercegovine na raporedu je sutra od 17 sati u Trening – centru N/FSBiH u Zenici.

Faktor