Home » Zenica: Plaćanje komunalnih usluga na jednom mjestu

Zenica: Plaćanje komunalnih usluga na jednom mjestu

U skladu sa Zaključkom o uspostavi zajedničkih naplatnih  mjesta za plaćanje komunalnih usluga, a na inicijativu  gradonačelnika Fuada Kasumovića, građani Zenice će od danas,10. aprila 2017. godine,  na četiri  mjesta u gradu moći bez provizije plaćati račune za komunalne usluge JP Grijanje, JP Vodovod i kanalizacija, JP Parking servis i ALBA ZENICA d.o.o.

Javna preduzeća i ALBA su se sporazumjeli da formiraju zajednička naplatna mjesta u javnom interesu  na adresema:

Prve zeničke brigade broj 3, Begagića put broj 8  (JP “Vodovod i knalizacija”), Branilaca Bosne broj 2 ( JP “Grijanje”) i Fra Ivana Jukića br. 1  (ALBA ZENICA d.o.o.)
Ovim povodom danas je održana prigodna svečanost na adresi Prve zeničke brigade broj 3. Javnosti su se obratili Gradonačelnik i predstavnici javnih preduzeća i ALBE.
“Na ovaj način građani će na godišnjem nivou uštedjeti minimalno 60.000,00 KM. Cilj nam je da građanima približimo gradsku upravu i javna preduzeća, te usluge koje pružamo učinimo što jeftinijim, a život u našem gradu ugodnijim”- izjavio je  Gradonačelnik.

Na  zajedničkim naplatnim mjestima  građani mogu plaćati samo orginalne mjesečne račun za iskorištene komunalne usluge. Ostala dugovanja prema komunalnim preduzećima i ALBA ZENICA će se plaćati u matičnim blagajnama preduzeća.  Također građanima je omogućeno plaćanje komunalnih računa i putem interneta, ukoliko im to mogućnosti dozvoljavaju. Da bi to učinili moraju izvršiti on-line registraciju (putem portala www.elgato.ba,)  koja je besplatana. Tako će uštedjeti na vremenu, a omogućit će im se primanje računa elektronskim putem te evidencija o izvršenim uplatama.
Građani koji nemaju pristup internetu, registraciju će moći izvršiti na zajedničkim naplatnim mjestima.

Zenica.ba