Home » Saopćenje SDP Zenica: Neka nam javnost oprosti što se obraćamo jezikom izbezumljenog Fuada Kasumovića, ali…

Saopćenje SDP Zenica: Neka nam javnost oprosti što se obraćamo jezikom izbezumljenog Fuada Kasumovića, ali…

Moralna vertikala i zaštitnik građana, kako sebe voli zvati gospodin Fuad Kasumović, svojim saopštenjima i izjavama iz dana u dan – u kojima koristi vokabular više primjeren ulici nego jednom Gradonačelniku – otkriva svoje pravo lice i karakter.

Na ovakav kabadahijsko- kočijaški način komuniciranja nesagledivo i dugoročno narušava reputaciju Grada i ugled građana Zenice, ali i svih građana Zeničko-dobojskog kantona.

Iskreni da budemo, zabrinuti smo za ponašanje i stanje u kojem se nalazi Gradonačelnik Grada Zenice, gospodin Fuad Kasumović.

Količina bijesa, negativne energije, neistina, konstrukcija i uvreda od strane gospodina Kasumovića je u političkom diskursu nezabilježena i kao takva je za ozbiljnog posmatranja i vrlo vjerovatno zdravstvenog tretmana.

Meta abnormalnog napada “moralne vertikale ” su prije svega predsjednik KO SDP ZDK, Mahmutagić Mirsad i ministar unutrašnjih poslova u Vladi ZDK, Sinanović Benjamin o kojima Kasumović plasira gnusne laži.

Razlog tome je što su navedeni pokazali karakter i hrabrost, odbijajući djelovati po Kasumovićevom diktatu, a obzirom da je poznato da Fuad Kasumović ne trpi ljude sa karakterom i stavom, odnosno da voli biti okružen poslušnicima i podanicima – prirodno je da se SDP-ov dvojac našao na udaru.

Posljednja prijetnja u kojoj Kasumović prijeti da će objaviti snimak razgovora sa ministrom Sinanovićem jasno šalje poruku da isti ilegalno snima sastanke, što dovoljno govori o kakvom se čovjeku radi.

Tvrdnja dotičnog, kako SDP želi uvesti Ramu Isaka u vlast Zeničko-dobojskog kantona je još jedna neistina plasirana u javnost. Fuad Kasumović u zadnje vrijeme sve češće nekorektno proziva i federalnog premijera, Nermina Nikšića, uprkos tome što je Vlada FBiH na čelu sa Nikšićem odobrila višemilionske projekte za Grad Zenicu.

Pozadina ovakvog djelovanja je panična želja za što bržim imenovanjem Komesara preko kojeg bi nastojao političkim pritiscima staviti pod tepih svoj kriminal i lopovluk.

Gospodine Kasumoviću, mi u SDP-u smo spremni da se provjeri porijeklo naše imovine, a isto tako se nadamo da ste i vi kao “moralna vertikala” spremni građanima objasniti porijeklo svoje imovine, a koja se broji u milionima.

Umjesto konstantnih napada na sve i svakoga ko ne igra po vašem diktatu, ostali ste nam dužni odgovoriti na pitanja koja smo vam juče postavili, pa da vas podsjetimo:

Zašto ste bili protiv isplate pomoći u iznosu od 1080 KM?

Zašto ste u Vladu ZDK uveli trećeg Hrvata koji je imenovao savjetnika sa sumnjivom ratnom prošlošću?

Zašto opstruišete pregovore sa Sindikatom obrazovanja i protivite se poboljšanju statusa prosvjetnih radnika?

Zašto ucjenjujete SDP tjeranjem iz prostorija ?

Zašto vam se toliko žuri sa imenovanjem komesara?

Postoje li propisi i zakoni za vas, ili vam je postala navika gubiti sporove?

Zašto vas permanentno napuštaju, iz izbora u izbore, zastupnici na svim nivoima vlasti?

Jeste li smanjili platu direktora u Zavodu zdravstvenog osiguranja ZDK , na čijem čelu je sada vaš kadar?

Gospodine Fuade Kasumoviću, na ovim prostorima djeluje već 113 godina, prevazišli smo mnogo ozbiljnije političke izazove od vas i mnogo teža vremena i koliko god se vi ili vama slični trudili da uništite SDP, to vam neće poći za rukom ̌.