Home » Delegacija Vlade ZDK obišla gradilište nove zgrade za obuku pripadnika MUP-a ZDK

Delegacija Vlade ZDK obišla gradilište nove zgrade za obuku pripadnika MUP-a ZDK

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je, u pratnji ministra unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikole Arsenića i policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semira Šuta, posjetio gradilište Centra za edukaciju i obuku policijskih službenika, prostorija za smještaj Specijalne policijske jedinice i centralnu arhivu, koje se nalazi na lokalitetu Lukovo Polje u Zenici. Prilikom obilaska gradilišta predstavnici izvođača radova su informisali goste o dinamici izvođenja radova i fazama gradnje.

Kako je u svom izlaganju naglasio komesar Šut, radi se o izuzetno modernom i funkcionalnom objektu, u kojem će se pored poligona za taktičku obuku i tornja za alpinizam, nalaziti i streljana, bazen za ronilačku obuku, prostorije za smještaj i obuku službenih pasa, prostorije za smještaj službenih konja i mnogi drugi sadržaji namijenjeni za edukaciju i psiho-fizičku obuku policijskih službenika.

Ministar Arsenić je u svom obraćanju istakao da je izgradnja ovog objekta pokazatelj i potvrda velikog truda i ulaganja na usavršavanju rada Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kao i stvaranju što boljih uslova za rad i profesionalno postupanje svih uposlenika, naročito kada je u pitanju kvalitetno pružanje usluga našim građanima.

Premijer Galijašević je nakon obilaska gradilišta, u svom obraćanju naglasio da se ovaj značajni projekat, vrijedan cca 6.300.000,00 KM, finansira utvrđenom dinamikom iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona, uz poštivanje ugovornih obaveza, te je izrazio zadovoljstvo zatečenim stanjem na gradilištu i obimom već izvedenih radova. Takođe je izrazio uvjerenje da će se izgradnjom i stavljanjem u funkciju ovog savremenog kompleksa značajno unaprijediti efikasnost službi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koje u svom radu postiže zavidne rezultate i predstavlja model dobrog rukovođenja i djelovanja u okviru zakonskih ovlaštenja.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje