Home » Vlada ZDK: Prijem za atletičare Pezera i Tuku

Vlada ZDK: Prijem za atletičare Pezera i Tuku

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona i Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku kulturu i sport  danas su uprličili prijem za atletičare Atletskog kluba „Zenica“ Amela Tuku i Mesuda Pezera te predsjednika  kluba Suada Kaknju.

Premijer i ministar su čestitali Tuki i Pezeru na postignutim rezultatima na balkanskim, evropskim i svjetskim takmičenjima i zaželjeli sreću  na  Evropskom prvenstvu u atletici koje će se održati od 7.do 12. avgusta 2018. godine u Berlinu uz obećanje da će  ih Zeničko-dobojski kanton i dalje materijalno podržatavati u sportskim natjecanjima.

Oba atletičara su se zahvalila premijeru Galijaševiću i Zeničko-dobojskom kantonu na kontinuiranoj podršci koju pružaju sportistima sa ovih prostora, posebno što su iskazali spremnost da izdvoje sredstva za rekonstrukciju tartan staze na Atletskom stadionu u Zenici.

Suad Kaknjo se , također, zahvalio premijeru na stalnoj podršci Atletskom klubu „Zenica“ i spremnosti Vlade Zeničko-dobojskog kantona da podrži razvoj sporta uopće, a posebno atletike u Zenici.

 

Press služba