Home » Novoimenovana zamjenica šefa misije u Ambasadi SAD u BiH posjetila DKPT

Novoimenovana zamjenica šefa misije u Ambasadi SAD u BiH posjetila DKPT

Novimenovana zamjenica šefa misije u Ambasadi SAD u BiHEllen Germain posjetila je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, kojom prilikom se sastala sa Mirsadom Vilićem direktorom Direkcije.

Direktor Vilić čestitao je gđi Germain na imenovanju te joj zaželiodobrodošlicu u BiH. Predstavio je zakonske nadležnosti Direkcije i njenu ulogu u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Istakao je aspekt međunarodne operativne policijske saradnje, kao i rezultate koji se postižu u oblasti koordinacije i saradnje sa drugim tijelima. Predstavio je rezultate uspješno realizovanih aktivnosti u proteklom periodu.

Osvrnuo se na buduće planove, koji se odnose na daljnju izgradnju kapaciteta Direkcije, unapređenje materijalno-tehničke opremljenosti i posebno na kontinuirano usavršavanje i obučavanje policijskih službenika.

Direktor Vilić je naglasio da Direkcija unapređuje svoje kapacitete kako bi što adekvatnije i uspješnije odgovorila svim izazovima. Zahvalio se Ambasadi SAD u BiH koja kontinuirano pruža podršku kako Direkciji tako i drugim agencijama za provođenje zakona u BiH.

Tokom razgovora, gđa Germain se zahvalila na dobrodošlici. Ambasada SAD-a prepoznala je u Direkcij pouzdanog partnera teje izrazila uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja sa Direkcijom nastaviti i u budućnosti.

DIREKCIJA ZA KOORDINACIJU POLICIJSKIH TIJELA BiH