Home » Bugojno: Otvorena izložba grafika

Bugojno: Otvorena izložba grafika

U Umjetničkoj galeriji KSC,a u okviru Bugojanskog proljeća,zainteresirani mogu pogledati izložbu grafika “Anima”, autora Denisa Haračića i Mirze Rahmanovića.

Izložbu je otvorio Hasan Ajkunić ,načelnik naše općine,a izloženo je oko 20-ak grafika.Vahid Duraković, direktor KSC, Danis Fejzić,profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek grafika i Hasan Ajkunić,načelnik naše općine tokom otvaranja su posebno naglasili da se radi o mladim umjetnicima ,koji iza sebe imaju nekoliko značajnih predstavljanja.

Denis Haračić je iz Bugojna i dobitnik je prve nagrade na Likovnom bijenalu u Bugojnu 2014 godine,dok je iste godine osvojio i drugu nagradu na 8.EX YU konkursu za grafiku u Beogradu . Denis je 2015 godine bio nominovan za nagradu Alija Kučkalić.

U okviri izložbe obilježavanja 70.godišnjice dnevnih novena “Oslobođenje” Mirza Rahmanović, koji je radio sa Aldinom Mustafi, osvojio je prvo mjesto za rad pod nazivom “NEMA ,JEL MORA BITI?AKO MORA,BIĆE”. Denis Haračić i Mirza Rahmanović od ove godine su članovi ULUBIH-e. Tokom vikenda, okviru Bugojanskog proljeća je izvedena i predstavu za djecu “Dvije maše medu plaše” Mašinog pozorišta iz Beograda. Predstava je nastala prema motivima iz crtanog filma “Maša i medved” i govori o pustolovinama simpatične djevojčice Maše i medvjeda. Savladati jednu Mašu pravi je izazov, a dvije su već mnogo teži zadatak.Predstava je edukativnog karakter u kojoj djeca aktivno učestvuju u interakciji sa glumcima.

U utorak s početkom u 19 sati u Pozorišnoj dvorani,a u okviru “Bugojanskog proljeća” dramskim minijaturama će se predstaviti učenici “Gimnazije” Bugojno.

RTV Bugojno