Home » Izetbegović na tribini u Kaknju: Postoji razlog za opstanak

Izetbegović na tribini u Kaknju: Postoji razlog za opstanak

U kino sali KSC Kakanj održana je tribina na kojoj je gostovao predsjednik SDA BiH i bivši član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Tribinu je organizovala Asocijacija mladih SDA Kakanj, a gost predavač je bio upravo predsjednik ove stranke.

Tribini su se odazvale brojni zvaničnici općine Kakanj, Zeničko-dobojskog kantona ali i države. Tribinu je otvorio Sadan Sikira, predsjednik Asocijacije mladih SDA Kakanj.

– Izbor Aldina Šljive za načelnika Općine Kakanj je snaga i hrabrost građana – rekao je Sikira i zahvalio prisutnima na odzivu. 

Sejad Zaimović Predsjednik OO SDA Kakanje također izrazio zahvalnost prisutnima na odzivu te čestitao državni praznik Dan nezavisnosti.

– Pobjeda načelnika Šljive nije pobjeda samo za Kakanj već i za cijelu SDA i za cijelu BiH. Ono što je radio prethodni načelnik Nermin Mandra, mi smo obećali narodu da će raditi i ovaj načelnik. Narod nam vjeruje, zna da ne lažemo, zato nam daje glas i pobjedu, kazao je Zaimović. 

Prisutnima se obratio i trenutni načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

– Kakanj je poznat po snažnom patriotizmu. Ovo je grad u kojem su smješteni glavni štab Armije RBiH. Trudimo se da obaramo rekorde u proizvodnji uglja, cementa ali i kravljeg mlijeka – u početku obraćanja kazao je Šljivo.

Aldin Šljivo završio je obraćanje riječima – neka zauvijek živi naša država BIH. Sretan dan dan nezavisnosti BiH.

Kratko se obratio i Kantonalni premijer Miralem Galijašević.

– Čestitam na podršci i odluci da Aldin Šljivo postane načelnik, također čestitam priliku da se zahvalim i prethodnom načelniku Nerminu Mandri – završio je uz čestitku drzavnog praznika A zatim patriotskom najavom voditelja tribine, uz ogroman aplauz iz prepune sale najavljen je glavni akter tribine  Bakir Izetbegović. 

– Mnogo je razloga zbog kojih sam se odazvao ovom pozivu. Zahvaljujem se Mandri, Zaimoviću i Šljivi na pobjedi koju su donijeli u Kakanj. Postoji unutarnja kohezija, razlog za opstanak i vlastiti identitet ove zemlje – kazao je Izetbegović

Tema tribine je Nezavisnost BiH i državotvorna svijest. Sala je bila premala da primi sve koji su željeli da prisustvuju ovoj tribini.

(Hayat/Foto: Hayat)