Home » Pjevač kojeg hvale Čola i Brega, a voli i Edin Džeko

Pjevač kojeg hvale Čola i Brega, a voli i Edin Džeko

Željko Kulašević dobro je poznato ime među muzičarima i pjevačima u Sarajevu, ali i ljubiteljima dobrog provoda na olimpijskoj ljepotici Jahorini. Ovaj tridesetpetogodišnjak uskoro bi trebao snimiti i debitantski singl, a glavni krivac za to je Zoran Đurić, direktor agencije „Queen estrada“ iz Banja Luke, koja je poznata po organizaciji brojnih koncerata velikih muzičara širom BiH.

– Nastupio sam na jednom koncertu koji je organizirala „Queen estrada“ i od tada me Đurić nagovara da snimim jednu svoju pjesmu. Muzikom se bavim više od dvije decenije, tako da je možda i vrijeme da uradim nešto svoje – kaže Željko Kulašević.

Riječi hvale za njegovo sviranje i pjevanje imaju brojne kolege, ali i muzičke legende poput Gorana Bregovića i Zdravka Čolića.

– Imao sam čast i privilegiju da na mojim nastupima budu veličine kao što su Zdravko Čolić i Goran Bregović. Oni su prisustvovali mojim svirkama u „Lavini“ na Jahorini, gdje nastupam već pet godina i na neki način sa kolegom muzičarem Srđanom Šukom sam postao zaštitni znak dobrog provoda na Jahorini. Imamo svoju publiku i zbog naših nastupa i u ovim ljetnim mjesecima dolazi dosta gostiju iz glavnog grada BiH. Imponuje mi kada na nastupu bude Brega ili Čola i ne odu. To je znak da dobro radim svoj posao. U nekoliko navrata dobio sam komplimente od Bregovića i Čolića, ali i njihovih muzičara koji često u zimskim mjesecima odmaraju na Jahorini – kaže Kulašević koji je u „Lavini“ imao priliku da svira svjetski poznatim sportistima poput Edina Džeke, Predraga Danilovića, Aleksandra Đorđevića, Mladena Krstajića…

Upravo su sport i nogomet bile njegove velike ljubavi i Kulašević je u kratkoj karijeri nastupao i za omladinske selekcije BiH, te nosio dres Drine iz Višegrada, Sutjeske iz Foče, Iskre iz Bugojna…

– Karijeru sam morao prekinuti u 23. godini nakon teške povrede u kojoj sam potpuno pokidao ligamente i doktori su mi savjetovali da prestanem igrati nogomet, jer je povreda bila jaka i sam oporavak je trajao oko dvije godine – kaže Željko.