Home » Čovjek od hiljadu stranaka: Potvrđeno ranije pisanje – ovo je nova stranka Fuada Kasumovića

Čovjek od hiljadu stranaka: Potvrđeno ranije pisanje – ovo je nova stranka Fuada Kasumovića

Samo pet dana nakon objave na provjereno.ba, potvrđuje se pisanje portala – Fuad Kasumović osniva novu stranku: ‘Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad’.

Nakon što mu nisu bile dovoljne dvije stranke, SDA i Nezavisni blok, Fuad Kasumović koji se kleo u svoju nezavisnost od bilo kakve stranke sada će osnovati svoju.

A ni to mu nije bilo dovoljno, nego je u narcisoidnom maniru odlučio stranku nazvati po svom imenu. Već je objavljen i zvanični logo stranke, ali i drugi detalji u vezi sa osnivanjem.

Uz činjenicu da stranku osniva šest mjeseci prije Općih izbora u BiH, evidentno je da Kasumović osniva stranku preko ikakve volje, samo zbog ličnih interesa.

Vjerovatno će tvrditi kako je to najbolji projekt ikada, no i građani su svjesni kako je to samo još jedan u nizu poteza zeničkog gradonačelnika kojim sebi pokušava priskrbiti toliko željene glasove kako bi pokušao ostvariti lične interese, među kojim je i da svoju suprugu postavi na čelo zeničke bolnice, da zagospodari određenim zemljištima i da jednostavno kroz politiku zaradi još više novca kojeg ionako ima previše.

Nakon naše objave i drugi mediji, bliski upravo Kasumoviću, objavili su kako će osnivačka skupština ove nove stranke biti održana 19. februara u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Navodno, već su osigurane i prostorije stranke u Zenici, a predsjedavajući osnivačke skupštine nove Kasumovićeve stranke bit će njegov dobro provjereni kadar Kenan Uzunović.

Sve to najbolje pokazuje, kako smo već i ranije pisali, da je Kasumoviću važan samo lični interes, a da interese građana, o kojim toliko priča, ne vidi ni izdaleka. Već mjesecima je lično napadao političke stranke, prikupljajući jeftine poene kod građana, a sada osniva svoju stranku radi ličnog interesa.

To odgovara i ranije rečenom: Gradonačelnik Zenice se ponaša po principu kad ti zatreba, a ti promijeni stranku, pa ćemo tako gledati još jednu promjenu u političkom životu Kasumovića – čovjeka od hiljadu stranaka…

Izvor: Provjereno.ba