Home » Zakuhaj pa rasprodaj: U pripremi nezapamćena pljačka imovine građana Zenice!

Zakuhaj pa rasprodaj: U pripremi nezapamćena pljačka imovine građana Zenice!

U pripremi nezapamćena pljačka imovine građana Zenice! – Dok se javnost u Zenici zabavlja bukvalnim desantima, odnosno nezakonitim upadima i reketiranjem zeničkih gradskih inspektora svih koji nisu klimoglavci Fuada Kasumovića, a posljednji primjer je nezakonito oduzimanje novca iz kase i blokova za naplatu parkinga u JU Kantonalna bolnica Zenica, na sceni je priprema velike pljačke građana Zenice, posebno socijalnih kategorija.

Prije nego nastavimo obrazlaganje o kakvoj pljački se radi, važno je istači i neke činjenice o pohodima zeničkih gradskih inspektora.

Ime Mirsada Bahtić mnogima ništa ne znači, ali je vrijedno kazati da je upravo ova gradska tržišna inspektorica izvršila “napad” na Kantonalnu bolnicu Zenica i prekršivši nekoliko zakona, vjerovali ili ne, zaplijenila novac iz kase i blokove za naplatu parkinga. Vjerovali ili ne se odnosi na sve naše čitatelje koji razumiju zakone i oblast inspekcijskih nadzora.

Mirsada Bahtić, evidentno je, jedna od najodanijih Fuadu Kasumoviću prvo je u 2020. godini imenovana na mjesto v.d. direktora Zenicatransa, a njen jedini zadatak je bio da poduzeće gurne u stečaj što je i učinila. Mirsada Bahtić je nedugo nakon izvršavanja zadatka nagrađena, naravno na “poštenom” konkursu, mjestom gradskog tržišnog inspektora Grada Zenica.

Mirsada Bahtić je nastavila slijepo da slijedi naredbe, kako ga mnogi nazivaju vlasnika Grada Fuada Kasumovića, pa je nastavila prikupljati nova krivična djela jer, čini se, da je Mirsadi zatvor suđen, ili se toliko solidariše sa svojim gazdom pa želi da sebi priskrbi dovoljno krivičnih djela da na kraju svih procesa dobiju približnu zatvorsku kaznu. Mirsada Bahtić je predmet istrage nadležnih organa, a nakon do sada tri krivične prijave koje su podnesene protiv ove tržišne inspektorice.

O Mirsadi Bahtić, Jasminu Husejnoviću i još nekim inspektorima, njihovim biografijama, načinom upošljavanja, vezama s Kasumovićem, ali i kriminalnim inspektorskim pohodima vratit ćemo se posebnim tekstom, a javnost će nadamo se s pažnjom pratiti njihova procesuiranja.
Vratimo se mi pripremi velike pljačke, a to je rasprodaja stanova koji su, nakon rasprodaje gradskog građevinskog zemljišta, nažalost došli na red. Dok su Kasumovićevi slijepi poslušnici na pretposljednjoj sjednici Gradskog vijeća uvjeravali javnost da se radi o stanovima izvan grada, da u njima niko ne stanuje, da je u pitanju 5,6 devastiranih stanova, ISTINA JE POTPUNO DRUGAČIJA.

Naravno, kada su vidjeli da je resorna služba, srećom ostalo je malo onih u Gradskoj upravi koji znaju šta ih čeka ako krše zakone, dostavila tačne podatke o stanovima, stvaranjem haosa po Kantonalnoj bolnici Zenica oko parkinga i na druge slične načine, pokušavaju pažnju javnosti umjeriti na trivijalne stvari.

U nastavku teksta objavljujemo dokument u kojem jasno i nedvojbeno možete pročitati da su Kasumovićevi klimoglavci po ko zna koji put lagali javnost!

Ostaje samo nejasno za čiji interes su ovaj put lagali klimoglavci i poslušnici Fuada Kasumovića, a naravno, pratit ćemo na koji način, po kojoj cijeni i kome će stanovi biti prodati. Zenicom vlada organizirana kriminalna skupina!

Izvor: zdkinfo.ba