Home » Ramo Isak poručio optuženiku Kasumoviću: Slagao si Zeničane dva puta, treći nećeš sigurno!

Ramo Isak poručio optuženiku Kasumoviću: Slagao si Zeničane dva puta, treći nećeš sigurno!

Fuade Kasumoviću, na prevaru izabrani gradonačelniče, jer si slagao sve što si obećao Zeničanima u izbornoj kampanji, tvoje probleme sa policijskim agencijama i pravosuđem uzaludno pokušavaš prišiti čas meni, čas SDA-u.
Očito si se pogubio u pokušajima da sakriješ vlastiti kriminal i nezakonito otete milione maraka, pa čak najavljuješ javno da ćeš ti imenovati tužioce i sudije nakon izbora, kao što si pokušao komesara. Nadam se da tvoje statuse čitaju u VSTV-u, OHR-u i ambasadama.
Nisam ti ja kriv što si zarad talova uništio „Zenicatrans“ i bez hljeba ostavio više od 200 radnika. Istrage su pokazale osnovu sumnje za optužnicu, koja je potvrđena i sudi ti se pod optužbom da si na čelu organizirane kriminalne grupe.
Ja poštujem i podržavam nezavisno pravosuđe. Neka ljudi rade svoj posao, ako si kriv, ima da robijaš, ako nemaš oraha u džepu, nemaš se šta sekirati.
Isto važi i za mene.
Sad imaš problem što si razotkriven da tjeraš jadne uposlenike Gradske uprave da ti uređuju baštu. Nije ti dosta što uništavaš firme, štimaš tendere, otimaš od jadnih Zeničana, pa sad tjeraš gradske službenike da ti okopavaju baštu???
Fuade K., ja nemam nikakav problem sa policijskim agencijama i pravosuđem, ne sudi mi se i nemam optužnica. Ti si taj koji je optužen i koji se istražuje u još niz slučajeva. Tako da samo sebe možeš nazivati kriminalcem. Nikog drugog. I očito nema većeg kriminalca od tebe!
Od Zenice praviš kasabu, za koju Gornji Vakuf postaje velegrad, otimaš od naroda, uništavaš firme, sport, kulturu, od Gradskog vijeća si napravio „Zadrugu“, od stranke skup idiota i narkomana.
Slagao si Zeničane dva puta.
Treći nećeš sigurno!
Doc. dr. sc. Ramo Isak