Home » U Banjaluci održan miting SNSD-a i koalicionih partnera

U Banjaluci održan miting SNSD-a i koalicionih partnera

Miting pod nazivom “Otadžbina zove” održan je sinoć u Banjaluci u organizaciji Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i koalicionih partnera.

Predsjednik SNSD-a i kandidat te stranke za predsjednika RS-a Milorad Dodik kazao je da su već 12 puta pobijedili te da vjeruje u ideal “nezavisne RS”.

Poručio je da ne poštuje vođe opozicije koji su održali miting na istom mjestu prije desetak dana.

– Ne treba mene niko da brani, već samo da me bira narod. Nikada neću pokušati mimo narodne volje to da učinim – kazao je Dodik.

Potpredsjednica SNSD-a i kandidatkinja te stranka za članicu Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je “nelegalnoj Centralnoj izbornoj komisiji” da će im 100.000 ljudi doći pred vrata, jer su odlučili da glasove ponovo prebrojavaju u Sarajevu na zahtjev “izdajničke opozicije koja je gubitnik”.

Tvrdi da je miting prelomni historijski moment te da zahtijevaju da se ispoštuje “volja naroda”.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija BiH je 22. oktobra donijela Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora u BiH 2022. godine za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske koji će, kako je navedeno, biti utvrđeni kad se steknu uvjeti.

CIK BiH je tada saopćio da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po Naredbi Centralne izborne komisije BiH od 10. oktobra 2022. godine, za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u RS-u za nivo predsjednika i potpredsjednike RS.